{ Εκπαίδευση }

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας: Ένα ταξίδι στη χώρα των τυφλών

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας με τον Στέλιο Κρασανάκη MD Ψυχίατρος- Δραματοθεραπευτής-Διδάσκων ΕΚΠΑ-Σκηνοθέτης Επιστημονικά υπεύθυνος του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ

 

Κατηγορίες: Εκπαίδευση

 Σεμινάριο Δραματοθεραπείας: Ένα ταξίδι στη χώρα των τυφλών

Χώρος: ΡΟΕΣ Κέντρο αυτογνωσίας, Δραματοθεραπείας και Επαγγελματικής ανάπτυξης
Δροσίνη 12, Καλαμαριά, 55133, Θεσσαλονίκη
Δείτε τη διεύθυνση στον χάρτη
Τιμή: 60.00
Ποιοι: Στέλιος Κρασανάκης
Πότε: 24/02/2019
Ώρα έναρξης: 11:30
Σεμινάριο Δραμτοθεραπείας με τον Στέλιο Κρασανάκη MD Ψυχίατρος- Δραματοθεραπευτής-Διδάσκων ΕΚΠΑ-Σκηνοθέτης Επιστημονικά υπεύθυνος του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ

Το εργαστήριο αυτό  είναι εμπνευσμένο από το έργο του H. G. Wells «Η χώρα των τυφλών» και από τις έρευνες του Oliver Sacks «Η περίπτωση του τυφλού ζωγράφου» και «Το νησί των τυφλών».
 Οι «Χρωματικές παρατηρήσεις» του  L. Wittgenstein και η «Θεωρία των χρωμάτων» του J. W. Goethe συνέβαλαν στην τελική διαμόρφωση.
Θα μεταφερθούμε στο «Νησί των τυφλών» και θα απαντήσουμε στην ερώτηση «πως είναι να ζεις σ ένα κόσμο χωρίς  να βλέπεις, χωρίς χρώματα;».
Μέσα από καθοδηγούμενη φαντασία οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν το νησί και θα δημιουργήσουν τις καθημερινές τους ιστορίες σ έναν ασπρόμαυρο κόσμο.
 
Τι γίνεται με τις υπόλοιπες αισθήσεις;
Πόσο διαφορετικά εκφραζόμαστε;
Τι συμβαίνει με την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη;
Είναι μερικές φορές αστείο και κάποιες τραγικό;
Είναι σαν ένα μαυρόασπρο φιλμ ή μια γκρίζα ζωή;
 
Θα εστιάσουμε στη διαφορά ανάμεσα στην αναπαράσταση της πραγματικότητας μέσα από ένα  φιλμ ή μια φωτογραφία και την ίδια την πραγματική ζωή. 
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα μας δοθεί η ευκαιρία να εξερευνήσουμε έννοιες όπως το ανοίκειο, την απώλεια και τη δύναμη της συνήθειας.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Info
Σεμινάριο Δραματοθεραπείας: Ένα ταξίδι στη χώρα των τυφλών
Το σεμινάριο διεξάγεται στο κέντρο Αυτογνωσίας, Δραματοθεραπείας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης « ΡΟΕΣ», Δροσίνη 12, Καλαμαριά
Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου: 
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 11.30-17.00
Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ 
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στα τηλ: 6973826821, 2314032417 και e mail: [email protected]
 
 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___