00:00 1900 (ΕΤ1)

Το 1900,σ?ένα χωριό της κοιλάδας του Πάδου, γεννιούνται την ίδια μέρα δύο παιδιά.Ο Αλφρέντο,εγγονός του πατριάρχη γαιοκτήμονα Αλφρέντο Μπελινγκέρι και γιος του μελλοντικού αφεντικού Τζιοβάννι, και ο Όλμο , εγγονός του χωρικού κολίγα Λέο Νταλκό.
Τα δυο παιδιά μεγαλώνουν μαζί, παίζουν και τσακώνονται.Κάτι τα ενώνει, κάτι ήδη τους χωρίζει.Ο γέρος ιδιοκτήτης τους συμπαθεί με τον τρόπο του τους χωρικούς του και τους προσφέρει κρασί.Εκείνοι απαντούν τροχίζοντας τα δρεπάνια τους. Μεγαλώνοντας τα παιδιά, αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι η μοίρα του καθενός θα είναι διαφορετική.
Ο νεαρός Αλφρέντο πάντως συμπαθεί περισσότερο τον «ανορθόδοξο» θείο του Οτάβιο,παρά τον πατέρα του και ο Όλμο που γεννήθηκε μπάσταρδος,αναζητεί την «φωνή» του άγνωστου πατέρα του.
Οι νέοι γνωρίζουν μαζί τις πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες.Ο πατριάρχης Μπερλινγκέρι αυτοκτονεί και οι κολίγοι πίνουν χαρούμενοι.Αγνοούν ότι ο Τζιοβάννι,που κληρονομεί παραποιώντας την διαθήκη , θα γίνει πολύ χειρότερος αφέντης.Ενώ φτάνει ο Ά Παγκόσμιος πόλεμος,αρχίζουν οι πρώτες κοινωνικές αναταραχές,οι κόκκινες αγροτικές ενώσεις,οι απεργίες στις οποίες συμμετέχει ο Όλμο,με συμπαθούντα τον Αλφρέντο…

Σκηνοθέτης:  Μπερνάρντο Μπερτολούτσι
Παίζουν/Συμμετέχουν :  Μπαρτ Λάνκαστερ,Στερλινγκ Χέυντεν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο,Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Στεφανία Σαντρέλι,Ντομινίκ Σαντά, Ντόναλντ Σάδερλαντ,Λάουρα Μπέτι, Φραντσέσκα Μπερτίνι,Ρόμολο Βάλι

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως