00:30 ΕΝΤ ΓΟΥΝΤ (ΕΤ3)

Βιογραφία ενός εκκεντρικού σκηνοθέτη του αμερικανικού κινηματογράφου του Έντουαρντ Γούντ Τζούνιορ (1922 – 1978), ενός ερασιτέχνη σκηνοθέτη στην πραγματικότητα, ο οποίος χάρη στο πάθος του για το σινεμά και την εμμονή του καταφέρνει να γυρίσει φτηνές ταινίες από τις οποίες ξεχωρίζει το «Γκλέν ή Γκλέντα» που αποτελεί την πρώτη ταινία με θέμα τους transexual. Ουσιαστικά, η ταινία έχει να κάνει με τον ίδιο τον Wood, αφού στην προσωπική του ζωή του άρεσε να ντύνεται γυναικεία. Εκτός από την ιδιομορφία του στο ντύσιμο, ο Wood μπορούσε κάλλιστα να περηφανεύεται και ως ένας από τους χειρότερους σκηνοθέτες όλων των εποχών αφού στις ταινίες του, εκτός από τις αφέλειες, υπάρχουν και πολλά (εσκεμμένα) λάθη. Όμως, πίσω απ? όλα αυτά μπορεί κανείς να διακρίνει έναν παθιασμένο οραματιστή.
Ο Τιμ Μπάρτον που έκανε τη ζωή του ταινία ποτέ δεν θεώρησε τον Wood κακό σκηνοθέτη. Αυτό που ξεχώρισε στον Wood είναι το πάθος του για τον κινηματογράφο, την πίστη του και την εμμονή του σε ένα συγκεκριμένο στιλ.
Χρησιμοποιώντας το στιλ του ίδιου του Wood ο Μπάρτον γύρισε την ταινία με το ίδιο πάθος, ένα πάθος που κάνει το «Ed Wood» την καλύτερη ίσως δημιουργία του σκηνοθέτη της.

Σκηνοθέτης: Τιμ Μπάρτον
Παίζουν/Συμμετέχουν : Τζόνι Ντέπ, Μάρτιν Λαντάου, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Πατρίσια Αρκέτ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως