Fish Restaurants

10 από τα πιο αγαπημένα Fish Restaurants της Καλαμαριάς!

Από τη «Μαύρη Θάλασσα» μέχρι το … «Μαϊάμι»

Πού αλλού, αν όχι στην πανέμορφη Καλαμαριά, μπορεί κανείς να βρει κάποια από τα καλύτερα Fish Restaurants της Θεσσαλονίκης; Περιηγηθήκαμε σε 10 από τα καλύτερα εστιατόρια της κατηγορίας και σας τα παρουσιάζουμε.

Επιλεγμένα ένα προς ένα, με γνώμονα την ποιότητα και τις άριστες πρώτες ύλες, αποτελούν τις καλύτερες προτάσεις μας για τους λάτρεις του ψαριού και των θαλασσινών.

Μαύρη Θάλασσα

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Tο παλαιότερο θαλασσινό εστιατόριο της πόλης, με ιστορία άνω των 90 ετών, βρίσκεται σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Καλαμαριάς, τη Νικολάου Πλαστήρα 3. Ο chef και ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Τοκίδης, φροντίζει να βρούμε στον κατάλογο από γυαλιστερές και κυδώνια εξαιρετικής προετοιμασίας, μύδια που μαγειρεύει με ποικίλους τρόπους, καραβίδες, γαρίδες, μεγάλα ψάρια, αλλά και μία σπέσιαλ ταραμοσαλάτα και μία σειρά από άλλες εξαιρετικές προτάσεις, που σε συνδυασμό με τη θέα που το εστιατόριο προσφέρει στο Θερμαϊκό, παραπέμπουν σε ένα τίμιο «Seafood Gastronomy». Λιτή διακόσμηση, μεγάλη βεράντα, ανοιχτή κουζίνα κι αρχιτεκτονική όπου επικρατεί το ξύλο ολοκληρώνουν τη γαστρονομική σας εμπειρία, η οποία ξεχωρίζει για την ποιότητά της σε κάθε επίπεδο. H κάβα είναι πλούσια κι ενημερώνεται διαρκώς.

Διεύθυνση: Χιλής και Νικολάου Πλαστήρα 3, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 932542

Διαβάστε επίσης Ποια είναι η πανίσχυρη γευστική, υγιεινή και αφροδισιακή πρόταση

Μαϊάμι

ΜΑΙΑΜΙ

Με άρωμα αλμύρας κι όνομα πλουσιοπάροχο, το «Μαϊάμι» διαθέτει μια ιστορία μεγάλη, μοναδική και ξεχωριστή. Μετά από τουλάχιστον 76 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην παραλία της Καλαμαριάς, είναι από τα πιο διάσημα, τα πιο εντυπωσιακά, τα πιο «ψαγμένα» εστιατόρια ψαριών και θαλασσινών στην πόλη. Έχοντας ξεκινήσει ως ένα μικρό καφενεδάκι, αποτελεί πλέον ένα μεγάλο, παραθαλάσσιο εστιατόριο ψαριών και θαλασσινών, σε τοποθεσία εξαιρετική και με ηλιοβασίλεμα καθηλωτικό. Παράδοση στα μεγάλα ψάρια, στην κουζίνα από πέρυσι και η πρώτη γυναίκα Chef στην ιστορία του καταστήματος, στην κορυφή του μενού βρίσκετε φαγκρί, συναγρίδα, τσιπούρα και λαβράκι, δοκιμάζετε επίσης το λευκό ταραμά και το signature πιάτο τους, που είναι η μπολονέζ αστακού, αλλά και cocktails και pairings. ΔΕΙΤΕ περισσότερα…

Διεύθυνση: Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 447996

 

Xara Seaside

XARA SEASIDE

Είκοσι μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης, στο τέρμα της Κρήνης, πριν τον Ιππικό Όμιλο, το «Χαρά» Seaside Restaurant αποτελεί μία ευχάριστη γαστρονομική έκπληξη στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Ένα εστιατόριο με μεγάλη ιστορία και – πλέον – μεταμορφωμένο και ανακαινισμένο από τον Χαρίλαο Μόσχου, στα χέρια του οποίου πέρασε το 2019. Ο καταπράσινος κήπος της «Χαράς» είναι μια όαση στο γκρίζο τοπίο της πόλης και σε συνδυασμό με τη θάλασσα που βρίσκεται πλάι της, είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις τις μοναδικές γεύσεις που θα σου προσφέρει! Δοκιμάστε τα άφθονα θαλασσινά, τους μεζέδες και τις δροσερές σαλάτες τους, τα λαχταριστά ζυμαρικά και τα κρεατικά τους. Αναμφισβήτητα…από τις must to be γευστικές προτάσεις στη Θεσσαλονίκη!

Διεύθυνση: Θέτιδος 28, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 438395

 

Χαμόδρακας

XAMOΔΡΑΚΑΣ

Ένας αιώνας συμπληρώνεται από την πρώτη μέρα που ο Χαμόδρακας άνοιξε τις πύλες του από τον αείμνηστο Λεωνίδα Χαμόδρακα, στην περιοχή της Αρετσούς, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Σήμερα εξακολουθεί να σερβίρει τους «θησαυρούς» της θάλασσας. Συνεχίζει μια γαστρονομική παράδοση 100 χρόνων, απολαμβάνοντας τον τρόπο που τα πιάτα φτάνουν στο τραπέζι μας. Αναζητώντας πάντα νέες ιδέες και τάσεις στην κουζίνα, ανοίγοντας τους γευστικούς ορίζοντές μας και επενδύοντας στην έννοια της ουσιαστικής φιλοξενίας και αληθινής απόλαυσης, αποτελεί ένα διαχρονικό σημείο αναφορά στις γεύσεις της Θεσσαλονίκης. ΔΕΙΤΕ Περισσότερα…

Διεύθυνση: Μανώλη Γαγύλη 13, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310447943

 

Ουζερί Σταύρος

ΟΥΖΕΡΙ ΣΤΑΥΡΟΣ

Στο Ουζερί Σταύρος, στην οδό Άρη Βελουχιώτη 18 στον Αη Γιάννη Καλαμαριάς, συναντάμε ένα πάντρεμα της παραδοσιακής και σύγχρονης κουζίνας με προτεραιότητα την Α’ ποιότητας πρώτη ύλη!! Ο Στέφανος Στεφανίδης, μάγειρας και ιδιοκτήτης του εστιατορίου, προτείνει το για πάνω από 55 χρόνια Νο1 πιάτο του, την πιο φημισμένη ψαρόσουπα της πόλης, μαγειρεμένη της ώρας, που ετοιμάζεται και σερβίρεται στην κατσαρόλα με ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, με γαρίδες ή καραβίδες. Επιπλέον, διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα εντόπια ψάρια και θαλασσινά στα κάρβουνα! Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με μια διαρκώς ανανεούμενη λίστα κρασιών απ’ τον ελληνικό αμπελώνα. ΔΕΙΤΕ Περισσότερα…

Διεύθυνση: Άρη Βελουχιώτη 18 (Ανδρέα Παπανδρέου 31), στον Αη Γιάννη Καλαμαριάς
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310410844 –2310412007 –6948604061

 

Μάεστρος

ΜΑΕΣΤΡΟΣ

Mε μία γαστρονομική διαδρομή τουλάχιστον 20 ετών ο μαέστρος Ανδρέας – χρόνια μουσικός – και οι συνεργάτες του, σας υποδέχονται πλέον εδώ και 6 χρόνια σε ένα σύγχρονο χώρο στη Νικολάου Πλαστήρα στην Καλαμαριά. Με τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά να αποτελούν τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες του, ο Ανδρέας φροντίζει ο ίδιος για τις ποιοτικές πρώτες ύλες που θα γίνουν η βάση προκειμένου να εκπλαγείτε γευστικά. Όσον αφορά την κουζίνα, τα νέα πιάτα που θα δοκιμάσετε είναι επιμελημένα από τη Στέλλα Σπανού. Σας περιμένουν λοιπόν, να δοκιμάσετε το καινούργιο, ανανεωμένο μενού τους, με μοναδική θέα το πράσινο των δέντρων και το γαλάζιο της θάλασσας. Όπως λέει και το όνομά του, γνωρίζει καλά να διευθύνει την ορχήστρα των γεύσεων και να προσφέρει αξέχαστες γαστριμαργικές εμπειρίες. ΔΕΙΤΕ Περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 87, Νέα Κρήνη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 480190

 

Τρεις και εξήντα

ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ

Ο Στέφανος Καρβουνιάρης είναι από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, έχοντας «γράψει ιστορία» με τα εστιατόριά του σε όλη την πόλη. Ένα από τα πιο επιτυχημένα του foodprojects είναι το «Τρεις κι Εξήντα», ένα μαγαζί ζεστό και φιλόξενο, που σίγουρα θα γίνει το στέκι και της δικής σου παρέας! Μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε είναι το «θρυλικό» ριζότο θαλασσινών του μαγαζιού, το κριθαρότο με γαρίδες, το κους κους με θαλασσινά και καραβίδες, αλλά και το λαβράκι φιλέτο στη σχάρα με sticks από κολοκύθι και σως παντζαριού. Για εμάς το «Τρεις κι Εξήντα» είναι το μαγαζί της παρέας μας, το μαγαζί που απολαμβάνουμε αγαπημένες γεύσεις, σε απόλυτα προσιτές τιμές και σε έναν υπέροχο χώρο που αγαπήσαμε. Μια δοκιμή θα σε πείσει! ΔΕΙΤΕ Περισσότερα…

Διεύθυνση: Ιμερας 2, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 384264

 

Σορόκος

ΣΟΡΟΚΟΣ

Κατά τη ναυτική παράδοση της Μεσογείου, «σορόκος» είναι ο νοτιοανατολικός άνεμος που πνέει από τη έρημο Σαχάρα και τη Μέση Ανατολή. Στη Θεσσαλονίκη, ο «Σορόκος» είναι εδώ και χρόνια ένα από τα καλύτερα fish restaurants της Καλαμαριάς. Φρέσκο ψάρι και καλή πρώτη ύλη, με έμφαση στην ανάδειξη της αυθεντικής γεύσης του κάθε προϊόντος, είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Σορόκου. Ο chef εδώ επεμβαίνει ελάχιστα στη γεύση του κάθε πιάτου, είτε πρόκειται για ψητά, είτε για τηγανιτά ψάρια, αλλά και για σαγανάκι ή σούπες, και την αναδεικνύει ξεχωριστά. Το κατάστημα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του τοπικού Ναυτικού Ομίλου, στη Θεμιστοκλή Σοφούλη 112 κι εγγυάται καθημερινά, αποκλειστικά φρέσκο και ντόπιο ψάρι. Στις καθαρές, αυθεντικές γεύσεις, ο γαλέος τους με νερό, λάδι και λεμόνι, έτσι όπως τον ετοιμάζουν, στην πιο απλή, νόστιμη μορφή του. Για συνοδεία, επιλέγεις κρασί «Αρβανιτίδη», βασικού συνεργάτη του καταστήματος. ΔΕΙΤΕ Περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 112
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 413262

 

Λαβασάς

ΛΑΒΑΣΑΣ MEAT THE FISH

Οι λάτρεις του καλού φαγητού γνωρίζουν πως το ψάρι είναι το πλέον εκλεκτό έδεσμα για τον ουρανίσκο τους. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να βρεις fish restaurants και ουζερί που μπορούν να ανταποκριθούν απόλυτα στις προσδοκίες σου και σίγουρα, δεν είναι εύκολο να βρεις φρέσκο ψάρι, μέσα στα στενά της πόλης. Για το Λαβασάς Meat the Fish όμως, η ευχαρίστησή σου είναι προσωπική υπόθεση. Ο Γιάννης και ο Τάσος Λαβασάς είχαν το δικό τους όνειρο – να δημιουργήσουν ένα ουζερί για όλη την οικογένεια, με ποιότητα που θα πρόσφεραν και οι ίδιοι στα δικά τους παιδιά, στους δικούς τους αγαπημένους φίλους, στη δική τους οικογένεια. Και τα κατάφεραν! Έχει καταφέρει να γίνει το στέκι των ανθρώπων της περιοχής, αλλά όχι μόνο. Έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των Θεσσαλονικέων, γι’ αυτό και τον τιμούν από κάθε γωνιά της πόλης. Αξίζει να τον επισκεφθείς από όποιο μέρος κι αν έρχεσαι και θα δεις γιατί ο Λαβασάς Meat the Fish έχει μπει στην καρδιά μας.
ΔΕΙΤΕ Περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 54, Καλαμαριά
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 402051

 

Χάρκας

ΧΑΡΚΑΣ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ

Με αγάπη και μεράκι η Ψαροταβέρνα «Χάρκας» άνοιξε το 1959 στην αποβάθρα της Καλαμαριάς. Από νωρίς αγκάλιασε την ανάγκη των πελατών της για νησιώτικες γεύσεις, και απλόχερα προσφέρει τα γευστικότερα ψάρια, τις ωραιότερες ποικιλίες θαλασσινών και το καλύτερο γεύμα δίπλα στο κύμα. Ανοίγει την όρεξη με απλές γεύσεις, με το παινευτό του μυδοπίλαφό, τους θεσπέσιους κολοκυθοκεφτέδες και ακολουθούν… Επισκεφτείτε το με ή χωρίς κράτηση, ειδικά για τις Κυριακές, ωστόσο για να μη περιμένετε ούτε λεπτό, κάντε μια κράτηση για το τραπέζι σας από πριν, καθώς το εστιατόριο γεμίζει πολύ γρήγορα. Κι όσο πλησιάζει ο χειμώνας, έχετε το νου σας στις ανακοινώσεις του γιατί μαγειρεύονται ήδη πολλές προσφορές. ΔΕΙΤΕ Περισσότερα…

Διεύθυνση: Γαγγύλη Μανώλη 19 (Αποβάθρας) Καλαμαριά
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 449348

Διαβάστε επίσης Ποια είναι η πανίσχυρη γευστική, υγιεινή και αφροδισιακή πρόταση

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε