10 φιλμ που έφεραν το Χόλιγουντ στην Ελλάδα

Όχι, αυτή η λίστα δεν περιέχει το Mamma Mia, το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι και το Γάμος Αλά Ελληνικά.

Κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο με το Χόλιγουντ να μην εξαιρείται. Δεν είναι λίγοι οι αστέρες που παρελαύνουν στα ελληνικά νησιά κάθε χρόνο. Λίγο το μπλε, λίγο το ηλιοβασίλεμα και λίγο το «Summer in Greece» πείθουν και τους πιο δύσπιστους κάνοντας την Ελλάδα ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό.

Πάραυτα το χειμώνα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά και το Χόλιγουντ δε δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό με τη χώρα, αν και η πραγματικότητα είναι πιο ενθαρρυντική απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Δεν είναι λίγες οι παραγωγές ανά τα χρόνια που έχουν κάνει στάση στην Ελλάδα είτε για ρομαντικές σκηνές αξιοποιώντας τη δυτική πλευρά της Σαντορίνης είτε για σκηνές δράσης με (υπέρ) εκπαιδευμένους πράκτορες.

Όχι, αυτή η λίστα δεν αναφέρεται σε ελληνικές παραγωγές ή ταινίες όπως το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι, το Mamma Mia, τον Ζορμπά, ή το Γάμος Αλά Ελληνικά, που όχι απλά ανέδειξαν αλλά εμπνεύστηκαν κιόλας από το ελληνικό τοπίο. Μιλάμε για μεγάλους έρωτες, σούπερήρωες, Τζέιμς Μποντ και Woody Allen. Μιλάμε για ταινίες που πέρασαν για λίγο – έστω μια σκηνή -, και πιθανότατα έχουμε δει.


10 ταινίες που έκαναν γυρίσματα στην Ελλάδα

 

►►►►►► Διαβάστε: Ποιες ταινίες θα δούμε σήμερα στην τηλεόραση -οι ταινίες δημοσιεύονται καθημερινά από το πρωί το αργότερο μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως