10 χρόνια...

10 χρόνια...

Δέκα χρόνια είναι πολλά;
Πάρα πολλά και όμως αυτά πέρασαν σαν νερό και εμείς περάσαμε πολλά και είδαμε ακόμη περισσότερα. Συναυλίες, εκδηλώσεις, ταινίες, παραστάσεις, χιλιάδες επιχειρήσεις που διαφημίστηκαν στις σελίδες μας, πάμπολλoι καλλιτέχνες, πάνω από 1.000 συνεντεύξεις. Φθάσαμε στο σήμερα, ένα άγριο σήμερα, με ένα αύριο που προοιωνίζεται πιο ζόρικο. Έ και λοιπόν;

Free jazz με έντονους και απρόβλεπτους αυτοσχεδιασμούς το παιχνίδι της ζωής που κυριαρχεί, μας πετά στο καναβάτσο, μας ξεσηκώνει, μας παρηγορεί… Ό,τι και να γίνει, ο καθένας από τη μεριά του θα το παλέψει, όπως ξέρει και μπορεί. Είναι η γλυκιά ζάλη της μέθης της πάλης μέσα στην απόλυτα συνειδητοποιημένη πραγματικότητα, ότι στη μελωδία τα ακόρντα είναι του Ζαμπέτα. Αλλά τώρα είμαστε ακόμη στο σήμερα … και το ότι υπάρχει αυτό το σήμερα, πρέπει να το γιορτάσουμε.

Να το γιορτάσουμε γιατί φθάσαμε μέχρι εδώ, γιατί μαζέψαμε εμπειρίες, μάθαμε πράγματα, χαλαστήκαμε από άλλα, κάναμε φίλους, αποκτήσαμε ορκισμένους εχθρούς, έγιναν πολλά… όμως ο τελικός απολογισμός είναι ότι περάσαμε καλά, το γουστάραμε και περισσότερο από όλα αισθανόμαστε τυχεροί για τους ανθρώπους που έτυχε να γνωρίσουμε μέσω του περιοδικού, ένα βλέμμα, ένα φευγαλέο γεια, έναν καφέ, δυο λόγια στα πεταχτά ή κάτι περισσότερο. Για να το
γιορτάσουμε θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα πάρτι… θα μπορούσαμε να βγάλουμε στους δρόμους χορευτές, μουσικούς, ταχυδακτυλουργούς, παραστάσεις δρόμου … Αποφασίσαμε όμως να μη κάνουμε τίποτε από όλα αυτά.

Αυτό που οι περισσότεροι χρειαζόμαστε, αυτό που είναι η πρώτη απάντηση πουέρχεται στο στόμα όταν ρωτάς κάποιον: τι θέλεις; είναι μία λέξη, «διακοπές»… Διακοπές από τις ρουτίνες μας, διακοπές από αυτά που μας τριβελίζουν το νου. Να φύγουμε με φίλους, με ερωτικούς συντρόφους, με αγαπημένα πρόσωπα. Άλλωστε όταν αναζητάμε κάτι διαφορετικό, αυτό που διαπράττουμε είναι τα εξωτικά ταξίδια … Θα μπορούσες να πεις ότι για να πραγματοποιηθούν αυτά χρειάζονται κάποια πράγματα. Εισιτήριο αεροπορικό, first class, Σουίτα… καλό αμάξι για τις μετακινήσεις… Μπα… στη στιγμή που αγγίζεσαι με τη ζωή σου, αυτά περιττεύουν και σου περισσεύουν.

Και εξωτικό μπορεί να γίνει το όποιο ταξίδι του νου, ή ακόμα και της εθνικής. Με στάσεις αντί στη Μαρτινίκα, στη Μαδρίτη και στο Τρίνινταντ, στα Καμένα Βούρλα, στον Καραβόμυλο και στα πάρκινγκ που σταθμεύουν οι νταλίκες. Κάποιες από τις καλύτερες διακοπές μου τις πέρασα γυρνώντας με μια XLV στις ορεινές διαδρομές πάνω από την Αλεξανδρούπολη, στη Θάσο σε μια σκηνή, ακόμη θυμάμαι τις βραδινές μας βουτιές, στη Ρόδο πώς να ξεχάσω το κλάμα του μικρού μου στην αγκαλιά μου πάνω στη Λίνδο, ποτέ δεν θα είναι σαν εκείνο το ξημέρωμα στο Κριαρίτσι στη Χαλκιδική, στη διαδρομή πηγαίνοντας στη Λευκάδα. Εντάξει, τα μεγαλοποιώ λίγο, μιλώ για εμπειρίες που είναι πολύ συνηθισμένες για κάποιους. Φταίει που ονειρικά τοποθετώ αυτούς που ταξιδεύω και με ταξιδεύουν, τα αγαπημένα μου πρόσωπα, στα σύννεφα… Αλλά μας χρειάζεται το πολύ, τα μεγάλα μεγέθη στις σχέσεις, ακόμα και στις φιλίες.

Γιορτάζουμε 10 χρόνια. Δεν είναι διαφημιστικό τρικ. Και αντί να δεχθούμε δώρα είπαμε να το αντιστρέψουμε και να σας κάνουμε εμείς κάποια. Σας προσφέρουμε . Nαι, μπορείτε να διαλέξετε που θα πάτε, και είκοσι (20) τυχεροί θα απολαύσουν ξέγνοιαστες διακοπές.

Είκοσι (20) αναγνώστες θα κληρωθούν, αλλά σαράντα (40) θα πάνε διακοπές, γιατί ο κάθε νικητής μπορεί να πάρει μαζί του το έτερον ήμισυ, ένα φίλο ή μια φίλη, ένα συγγενή, ή όποιον θέλει σε τελική ανάλυση, για να περάσει όμορφα. . Εμείς σας ευχαριστούμε για την αγάπη, αντοχή, ανοχή και τη μεγάλη αγκαλιά που μας κάνετε εδώ και δέκα χρόνια.

Σπύρος Σαρανταένας
ss@cityportal.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως