Ημιμαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη

10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Ο 10ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης- ZeniΘ διεξάγεται το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 όπως και οι αγώνες Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 & 5.000μ. και ο Δρόμος τους ενός Μιλίου.

Στον 10ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης- ZeniΘ μπορούν να συμμετέχουν, όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές, έτοιμοι για να ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές.

Ώρα Εκκίνησης: 19:30

Η διαδρομή του 10ου Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς:

Λεωφόρος Νίκης, 30ης Οκτωβρίου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, αναστροφή 180◦ στο ύψος της Γεωργίου Παπανδρέου, Λεωφ.Μεγ. Αλεξάνδρου, στροφή δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, στροφή αριστερά και είσοδος στηνΑνδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, στροφή 180◦ και είσοδος στην οδό Καρατάσου, που συνεχίζεται με τη Κουντουριώτου και Λεωφ. Νίκης όπου οι δρομείς ολοκληρώνουν την πρώτη στροφή.

Οι δρομείς διανύοντας την συγκεκριμένη διαδρομή δύο φορές τερματίζουν κινούμενοι επί της Λεωφ. Νίκης μπροστά στο Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

Περιγραφή της Διαδρομής για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.

(Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00)

Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης στο ύψος του Λ. Πύργου.

Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: 30ης Οκτωβρίου, Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναστροφή 180◦ στο ύψος της Γ. Παπανδρέου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, στροφή δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, στροφή αριστερά και είσοδος στην Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, στροφή180◦ και είσοδος στην οδό Καρατάσου που συνεχίζεται με τη Ναυάρχου Κουντουριώτου.

Στη συνέχεια οι δρομείς τερματίζουν κινούμενοι επί της Λεωφ. Νίκης μπροστά στο Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου

Περιγραφή της Διαδρομής για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.

(Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στις 21:30)

Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου).

Η διαδρομή των 5.000μ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν στο Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου

*(η διαδρομή διατρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

Περιγραφή της Διαδρομής για τον Αγώνα Δρόμος του ενός Μιλίου – Social Offer Family Mile (1609,34μ.)

(Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στις 12:30)

Περιγραφή της Διαδρομής: Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (ΟΛΘ).

Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφόρου Νίκης και 30ης Οκτωβρίου, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν στο Άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου.

Η συμμετοχή στον δρόμο του ενός μιλίου έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα συμβάλει στην προμήθεια του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες διεξαγωγής αγώνων δρόμου εκτός σταδίου όπως είναι αναρτημένες στην επίσημη σελίδα του Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου: https://thesshalfmarathon.org/