10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διαγωνισμών για την ορθή χρήση της νεοελληνικής γλώσσας είναι ο κύριος λόγος που μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε στην προκήρυξη του, ενός γλωσσικού παιχνιδιού που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου. Είναι διαπιστωμένο ότι το περιορισμένο λεξιλόγιο, η έλλειψη εννοιολογικής και ορθογραφικής γνώσης των λέξεων, η συχνή ασυνταξία κτλ ευθύνονται για την παρατηρούμενη δυσκολία γλωσσικής έκφρασης και επικοινωνίας ολοένα και περισσοτέρων ανθρώπων. Γι αυτό το λόγο η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι Φίλοι του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου διοργανώνουν το 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 10:30, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξάνδρου Σβώλου.
Συμμετέχουν αποκλειστικά μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων όλης της χώρας. Απαιτείται βεβαίωση από το γυμνασιάρχη ταχυδρομικώς, με fax ή με email στις διευθύνσεις που αναγράφονται παρακάτω. Κάθε γυμνάσιο μπορεί να αντιπροσωπευθεί από ένα μαθητή ή μαθήτρια από κάθε τμήμα της Γ΄ τάξης.
Σας παρακαλούμε η ανακοίνωση του ονόματος του μαθητού σας να μας κοινοποιηθεί ταχυδρομικώς μέχρι 23 Νοεμβρίου 2010, στην διεύθυνση:

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
(Για το διαγωνισμό Ορθογραφίας)
Εθνικής Αμύνης 27 – 546 21
Θεσσαλονίκη


Επίσης μπορείτε να αποστείλετε fax στο: 2310 221066 με την ένδειξη (Για το Διαγωνισμό Ορθογραφίας) μέχρι 23 Νοεμβρίου 2010

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως