12η μέρα χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη- 14 δήμαρχοι και φορείς της πόλης αποφασισμένοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη

12η μέρα χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη- 14 δήμαρχοι και φορείς της πόλης αποφασισμένοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη

Διορία 24 ωρών στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, να προβεί στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, ώστε να επιστρέψουν και πάλι τα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, έδωσαν χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, 14 δήμαρχοι του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης. Ειδάλλως δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα σε κοινό ανακοινωθέν υπογραμμίζονται τέσσερα σημεία.

Πρώτον, οι φορείς απαιτούν από την κυβέρνηση την εντός της ημέρας επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με τον ΟΑΣΘ τις τελευταίες έντεκα μέρες, με βάση το Πρακτικό Συμφιλιωτικής Διαδικασίας, το οποίο -όπως επισημαίνουν- δεν τηρήθηκε.

Δεύτερον, απαιτούν από την κυβέρνηση την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ προκειμένου να γίνει ταυτόχρονη επανέναρξη της αστικής συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης.

Τρίτον, γνωστοποιούν ότι θα συμμετέχουν σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον υπουργό Μεταφορών για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη μόνο με λειτουργούσες τις αστικές συγκοινωνίες, πράγμα το οποίο είναι αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ. “Η επόμενη ημέρα για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη πρέπει να διασφαλίζει καλύτερες, πιο αξιοπρεπείς, οικονομικές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό του νομού” .

Τέταρτον, σε περίπτωση που έως σήμερα Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, “με ευθύνη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σπίρτζη δεν έχει γίνει επανέναρξη της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης”, προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ώστε να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, με σκοπό να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών και να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών. 
 

 
Διαβάστε εδώ:
Υπουργείο Οικονομικών: Καταβάλλονται 3 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Απίστευτες καταγγελίες από το Υπουργείο για διοίκηση και εργαζομένους ΟΑΣΘ

Χρήστος Σπίρτζης: Προτείναμε τα χρήματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ να δίνονται απευθείας από το υπουργείο να διασφαλιστεί ότι δεν θα πάνε στα χρέη των μετόχων
 

►Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ: να εκταμιευτεί άμεσα ο Οκτώβριος να δοθεί προκαταβολικά δόση Νοεμβρίου Δεκεμβρίου, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και «σε 5 λεπτά τα λεωφορεία θα είναι στους δρόμου

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως