Αλτσχάιμερ

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer στη Θεσσαλονίκη

H καρδιά της ενημέρωσης για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, τις πρόσφατες παγκόσμιες μελέτες και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη Νόσο Alzheimer και τα Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα, θα χτυπά για 4 μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Το παγκόσμιο ιατρικό ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξαχθεί το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και 5ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων. Τα συνέδρια οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και θα πραγματοποιηθούν υβριδικά (διαδικτυακά και δια ζώσης) στο Grand Hotel Palace δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους επιστήμονες του κόσμου να το παρακολουθήσουν απ’ όπου κι αν βρίσκονται.

«Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, θα παρουσιάσουν από την πόλη μας προς όλο τον κόσμο πάνω από 300 σημαντικές εισηγήσεις από όλο το φάσμα της άνοιας και θα ανακοινώσουν κατά τη διάρκεια των 105 συνεδριακών ωρών, όλα τα νέα επιστημονικά ευρήματα. Από τα 7 διαδραστικά σεμινάρια, και τα 5 δορυφορικά συμπόσια κορυφαίοι ειδικοί του χώρου θα απαντήσουν σε επιστημονικά ερωτήματα, πρωτοπόροι ερευνητές θα μας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα κλινικών μελετών, θα μας παρουσιάσουν χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, ενώ Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές και απόψεις» δήλωσε η κα Τσολάκη, προσκαλώντας όλους όσοι ενδιαφέρονται, να παρακολουθήσουν τα Συνέδρια και να ενημερωθούν έγκυρα ακόμη και για τα νέα φάρμακα της νόσου, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης από την Ευρώπη.

Την τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 19:00, θα ευλογήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, θα χαιρετίσουν η αρμόδια Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και εθιμοτυπικά αρχές της πόλης, ενώ θα μιλήσουν:

❖ Ιωάννα Στυλιανάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κτηνιατρικής Α.Π.Θ. με θέμα: «Φυσικά ζωικά πρότυπα: Τα πλεονεκτήματα και η σημασία τους στη μελέτη των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων»
❖ Frank Jessen, Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Κολωνίας με θέμα: «Stage 2: The first symptomatic manifestation of Alzheimer’s disease before MCI – Στάδιο 2: Η πρώτη συμπτωματική εκδήλωση της νόσου Alzheimer πριν από την Ήπια Νοητική Διαταραχή»
❖ Walter Rocca, Καθηγητής Νευρολογίας-Επιδημιολογίας, Mayo Clinic-Rochester με θέμα: «Premature or early menopause and risk of dementia – Πρόωρη ή πρώιμη εμμηνόπαυση και o κίνδυνος άνοιας»

► Info

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer
Πέμπτη 9 έως και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου με τελετή έναρξης στις 19.00
Yβριδικά (διαδικτυακά και δια ζώσης) στο Grand Hotel Palace
Την τελετή πλαισιώνει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συντονίζει η Δημοσιογράφος Νίκη Στρατηλάτη

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ., της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, του Διεθνούς Ιατρικού Ολυμπιακού Συνδέσμου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των 2 Συνεδρίων, την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, τη Συντονίστρια του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, Νευρολόγο Ψυχίατρο, Θεολόγο Καθ. Α.Π.Θ., κα Μάγδα Τσολάκη, στο διπλό αυτό συνέδριο, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Ελλάδας, συμμετέχουν εκτός από τους γιατρούς και έμπειροι επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη Νόσο Alzheimer και άλλα νευροεκφυλιστικά νοσήματα τόσο στον διαγνωστικό όσο και στον θεραπευτικό τομέα.


  • Το cityportal σας συνιστά πριν μεταβείτε σ έναν χώρο, να επικοινωνείτε μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρα και ώρα, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση, αλλαγή, ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, εκδηλώσεων με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Περισσότερες πληροφορίες
Μάγδα Τσολάκη, Νευρολόγος- Ψυχίατρος, Θεολόγος, Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ν. Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Τηλ.: 6942918933
Στη γραμματεία του συνεδρίου (Πέτρου Συνδίκα 13, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 810411, E-mail: info@alzheimer-hellas.gr , Web: www.alzheimer-conference.gr)

 

Αφίσα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως