{ Life }

14 ταινίες που παίζουν σήμερα Παρασκευή στην τηλεόραση

Friday movies on tv 29/5/2020


Κατηγορίες: Ταινίες σήμερα στην τηλεόραση

14 ταινίες που παίζουν σήμερα Παρασκευή στην τηλεόραση
ΔωρεάνFriday movies on tv 29/5/2020. Δείτε τις 14 κινηματογραφικές ταινίες (ανάμεσα τους και ένα ντοκιμαντέρ) που έχουν προγραμματίσει τα τηλεοπτικά κανάλια για σήμερα

Δεκατέσσερις  (14) ταινίες, κυριως περιπέτειες έχουν προγραμματίσει για σήμερα τα κανάλια στη TV. Απολαύστε σινεμά στην τηλεόραση παρακολουθώντας την αγαπημένη σας ταινία

Οι ταινίες στην τηλεόραση 

Εδώ μπορείτε να βλεπετε κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτό το άρθρο, όλες  τις ταινίες που έχουν προγραμματίσει τα τηλεοπτικά κανάλια για την τρέχουσα ημέρα πατώντας το Link:

► Ταινίες στην τηλεόραση 

Για κάθε ταινία μπορείτε να διαβάζετε την υπόθεση και τα σχόλια που έχουμε ανεβάσει για να κάνετε τις δικές σας επιλογές. Σας προτείνουμε να διαβάζετε για όλες τις ταινίες και να δώσετε  προσοχή σε αυτές που ξεχωρίζουμε με κόκκινο χρώμα.

Friday movies: 14 ταινίες

15:30 ►►►►► Θα σε κάνω βασίλισσα (1964) Alpha Κωμωδία  (7,6/10 - 748 ψήφοι) 
17:15 ► Τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι (1969) Open Κωμωδία (5,9/10 - 29 ψήφοι)
21:00 ►►► Εκτός Εαυτού (2015) Star Θρίλερ (6,5/10 - 83.429 ψήφοι)
21:00 ►►►Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν (2008) Open (6,5/10 - 188.385) 
21:00 Ορεινές Συμφωνίες (2019) ΕΡΤ2 Ντοκιμαντέρ (No rate)
21:30 ► Αγάπη Μου Παλιόγρια (1972) ΕΡΤ1 Κωμωδία (5,2/10 - 212 ψήφοι)
22:00 ►►Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου (2014) Alpha Θρίλερ (6,2/10 - 28.727 ψήφοι)
22:00 ►►►►► Ο Υπηρέτης (1963) Κανάλι της Βουλής Δράμα (7,9/10 - 8.470 ψήφοι) 
22:30 ►Μαμά, Γύρισα! (2016)  ΕΡΤ2 Κωμωδία (5,7/10 - 1.789 ψήφοι)
23:30 ►►► Απρόσκλητος Επισκέπτης (2013) Star Δράσης (6,5/10 - 103.440 ψήφοι)
23:45 ►►► Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία (2009) Ant1 Δράσης (6,5/10 - 336.253 ψήφοι)
00:00 ►►► Πέρα από τη Λογική (2013) ΕΡΤ3 Δράμα (6,7/10 - 2.608 ψήφοι)
01:45 ►►►► Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά (2002) Star (7,4/10 - 526.811) 
02:45 ►►► Οι Νύχτες μου Μακριά σου (2007) Open Αισθηματική (6,6/10 - 50.320 ψήφοι) 

Ταινίες - πρωταγωνιστές - υπόθεση

15:30 ►►►►► Θα σε κάνω βασίλισσα (1964) Alpha Κωμωδία  (7,6/10 - 748 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος Παίζουν: Βέγγος Θανάσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Λινάρδου Νίκη, Μούτσιος Γιώργος, Νικολαϊδης Δημήτρης, Σαμπάχ Σούλη, Βογιατζής Γιάννης, Τζίφος Γιώργος, Πλατής Νικήτας, Καρρά Ματίνα, Κωνσταντάρα Μίτση, Σούλη Βιολέτα, Μωραϊτης Γιάννης Υπόθεση: Ο Αντώνης Τσιλιβίκης, ένας απερίγραπτα τσιγκούνης εργολάβος οικοδομών, παραμελεί το σπίτι του και τη γυναίκα του Ελένη και την υποχρεώνει να πει ψέμματα στον πλούσιο θείο της στην Αμερική, Πήτερ, προκειμένου να εξακολουθήσει να στέλνει μια μηνιαία οικονομική βοήθεια. Όμως εντελώς ξαφνικά ο θείος ειδοποιεί ότι έρχεται στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, ο Αντώνης μεταμφιέζεται σε έναν συνταξιούχο ονόματι Μπεϊζάνη, που δήθεν νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι.

17:15 ► Τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι (1969) Open Κωμωδία (5,9/10 - 29 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Ερρίκος Ανδρέου Παίζουν: Νόρα Βαλσάμη, Λάκης Κομνηνός, Παύλος Λιάρος, Νίκος Τσούκας, Γιώργος Γαβριηλίδης, Μαρία Μπονέλου, Χρήστος Δοξαράς, Άγγελος Μαυρόπουλος, Χρήστος Στύπας, Βιολέττα Σούλη, Γιούλη Σταμουλάκη, Κόκα Στυλιανού, Θανάσης Παπαδόπουλος, Γιώργος Μάζης, Ειρήνη Κουμαριανού, Ελένη Παπουκίδη Υπόθεση: Μια νεαρή δακτυλογράφος σε μια επιχείρηση, η Μάρω, γνωρίζει την αντιπάθεια του γιου του αφεντικού της εξαιτίας της ασουλούπωτης εμφάνισης της και της αγαρμποσύνης της. Η Μάρω, με τη βοήθεια μιας φίλης της, μεταμορφώνεται σε μια μοντέρνα και γοητευτική δεσποινίδα, και χρησιμοποιεί ένα σωρό τεχνάσματα για να συγκινήσει το γιο του αφεντικού της, ώσπου κάποια στιγμή το καταφέρνει και είναι τώρα η σειρά του να την κυνηγήσει.
 
21:00 ►►► Εκτός Εαυτού (2015) Star Θρίλερ (6,5/10 - 83.429 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Ταρσέμ Σινγκ Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Νάταλι Μαρτίνεζ, Μάθιου Γκραντ Υπόθεση: Όταν ο μεγιστάνας ακινήτων Ντάμιαν Χέις, μαθαίνει ότι έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο, τον προσεγγίζει κρυφά ο μυστηριώδης Δρ Αλμπράιτ. Ο γιατρός τού προσφέρει την ευκαιρία να συνεχίσει να ζει με τη βοήθεια μιας διαδικασίας, που μεταφέρει τη δική του συνείδηση σε ένα ξένο αλλά νέο και υγιές σώμα. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι για τη διατήρηση του απορρήτου του προγράμματος, ο Ντάμιαν θα χρειαστεί να κόψει όλους τους δεσμούς του με την προηγούμενη ζωή του. Ο Ντάμιαν αποφασίζει να δοκιμάσει αυτή τη διαδικασία με τις όποιες συνέπειες. Με νέο πρόσωπο πλέον και με νέο όνομα, Έντουαρντ Κίτνερ, ξεκινάει μια νέα ζωή. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε και σύντομα θα αντιληφθεί το σκληρό τίμημα της αθανασίας.
 
21:00 ►►►Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν (2008) Open Φαντασίας (6,5/10 - 188.385 ψήφοι) H ντουλάπα καταστράφηκε. H Λευκή Mάγισσα είναι νεκρή. O Ασλάν αγνοείται για περισσότερα από χίλια χρόνια! Έναν χρόνο μετά τα εκπληκτικά γεγονότα της ταινίας Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα, οι πρώην βασιλείς και βασίλισσες της Νάρνια επιστρέφουν στη μακρινή χώρα, για να διαπιστώσουν ότι έχουν περάσει περισσότερα από 1.300 Ναρνιανά έτη. Κατά την απουσία τους η Χρυσή Εποχή της χώρας έγινε παρελθόν: τα μαγικά πλάσματα και τα μυθικά όντα ακούγονται μονάχα στις ιστορίες των Τελμαρίνων, της ανθρώπινης φυλής που λυμαίνεται την περιοχή, με αρχηγό τον ανελέητο Λόρδο Μιράζ. Ο Ασλάν, το φοβερό λιοντάρι-βασιλιάς, έχει εξαφανιστεί για πάνω από χίλια χρόνια. Όμως ένας νέος ήρωας κάνει την εμφάνισή του: ο Κάσπιαν, ο νεαρός κληρονόμος του θρόνου των Τελμαρίνων, είναι αυτός που καλεί τα τέσσερα αδέλφια στη Νάρνια με το μαγεμένο βούκινο, για να πολεμήσουν όλοι μαζί τον μοχθηρό θείο του, Μιράζ. Με τη βοήθεια του ευέξαπτου αλλά γενναίου νάνου Τράμπκιν, του θαρραλέου ποντικού Ρίπιτσιπ και του καχύποπτου μαύρου νάνου Νικάμπρικ, οδηγούν τους Ναρνιανούς στο εκπληκτικό ταξίδι για την αναβίωση της μαγείας και της δόξας!Σκηνοθεσία: Άντριου Άνταμσον Ηθοποιοί: Μπεν Μπαρνς, Γουίλιαμ Μόζλι, Άννα Πόπλγουελ.
 
21:00 Ορεινές Συμφωνίες (2019) ΕΡΤ2 Ντοκιμαντέρ (No rate)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Βαγγέλης Ευθυμίου. Υπόθεση: Στο ντοκιμαντέρ αποτυπώνονται στιγμές ζωής του εμβληματικού Έλληνα πολιτικού μέσα από σπάνιο υλικό και συνεντεύξεις. Κεντρικό στοιχείο, η σχέση του με τη φύση και το περιβάλλον. Λίγα χρόνια πριν από το θάνατό του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποια από αυτά που κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στον δημόσιο βίο, θεωρούσε ο ίδιος, με την απόσταση του χρόνου πλέον, πιο σημαντικά. Οι απαντήσεις του εμπνέουν την ταινία «Ορεινές Συμφωνίες», παραγωγής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης. Μια ταινία για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό, που με τις απόψεις, τις επιλογές και κυρίως τη στάση του αγαπήθηκε αλλά και αμφισβητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο σύγχρονο πολιτικό στη χώρα μας. Μένοντας μακριά από τα στενά πρότυπα των ντοκιμαντέρ, η ταινία επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητας του τόσο γνωστού αλλά ταυτόχρονα και τόσο «άγνωστου» Έλληνα πολιτικού. Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθιά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και η αγάπη του για τη σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση, αποτελούν μερικές μόνο από τις «στάσεις» της ταινίας, στη μακρά και περιπετειώδη διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Οι «Ορεινές Συμφωνίες» μεταφέρουν στον θεατή, με τρόπο απρόσμενο, στιγμές ζωής του εμβληματικού πολιτικού, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων. Στην ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν από το θάνατό του. Ρόλο καταλύτη στο εγχείρημα του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου, έχει η σχέση σεβασμού και αγάπης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη φύση. Αναδεικνύεται η σημασία που έδινε ο ίδιος, ως πολίτης και ως πολιτικός, στην προστασία του περιβάλλοντος και μάλιστα σε μια εποχή που η έννοια της οικολογικής συνείδησης ήταν σχεδόν άγνωστη. 
 
21:30 ► Αγάπη Μου Παλιόγρια (1972) ΕΡΤ1 Κωμωδία (5,2/10 - 212 ψήφοι)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Κώστας Καραγιάννης Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Μοσχίδης, Μαρία Φωκά, Έλσα Ρίζου, Μίτση Κωνσταντάρα, Κώστας Παληός, Αντιγόνη Κουκούλη, Νίκος Βερλέκης, Ανθή Γούναρη Υπόθεση: Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αναπολεί τη ζωή και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη σχέση τους. Η αναδρομή γίνεται σταδιακά: ξεκινούν από την ημέρα που ο σύζυγος ζήτησε το χέρι της μέλλουσας νύφης, ακολουθεί ο γάμος, τα πρώτα καβγαδάκια και οι συζυγικές παρεξηγήσεις, τα προβλήματα με την υιοθεσία, καθώς δεν μπορούσαν ν αποκτήσουν παιδί κλπ. Από τη μνήμη τους παρελαύνουν όλοι οι συγγενείς και φίλοι. Από τις γλυκόπικρες αναπολήσεις του ζευγαριού επανερχόμαστε στην πεζή πραγματικότητα και στη γεροντική μοναξιά. Όμως, η αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους ζεσταίνει τις καρδιές τους και αναπυρώνει το κουράγιο τους.
 
22:00 ►►Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου (2014) Alpha Θρίλερ (6,2/10 - 28.727 ψήφοι)
Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ και αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου της ταινίας  «Drive», Χοσεΐν Αμινί.  Η ταινία είναι ένα καλοφτιαγμένο, κομψό θρίλερ εποχής, την προτείνουμε κυρίως  γιατι είναι γυρισμένη  στην Αθήνα, στην Ακρόπολη, την Κρήτη και την Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα η ταινία ξεκινάει με τα πλάνα από την Ακρόπολη, όπου εκεί συναντά ο Τσέστερ και η Κολέτ για πρώτη φορά τον Ράινταλ. Σκηνοθεσία: Χοσέιν Αμίνι Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ, Όσκαρ Ισαάκ Υπόθεση: 1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ και η γοητευτική σύζυγος του Κολέτ, βρίσκονται στην Αθήνα για διακοπές. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, συναντούν τον νεαρό Ράινταλ, έναν αμερικάνο, που εργάζεται ως ξεναγός . Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ αλλά και τα πλούτη του Τσέστερ, θα δεχτεί μετά χαράς την πρόσκληση για δείπνο μαζί τους. Το ζευγάρι όμως κρύβει πολλά και σκοτεινά μυστικά. Ο Τσέστερ ζητάει από το Ράινταλ να τον βοηθήσει να μεταφέρει το πτώμα ενός άντρα, που ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε και αναγκάστηκε να σκοτώσει. Εκείνος συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή, βρίσκει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε κίνδυνο και ανίκανο να ξεφύγει. Ο Τσέστερ, πνιγμένος στα συναισθήματα ζήλιας και παράνοιας, που τον κατακλύζουν παρακολουθώντας τον Ράινταλ να έρχεται πιο κοντά στην Κολέτ, φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο παράξενο τρίγωνο. Ένα ταξίδι από την Ελλάδα στην Τουρκία, τους οδηγεί σε ένα δραματικό φινάλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.
 
22:00 ►►►►► Ο Υπηρέτης (1963) Κανάλι της Βουλής Δράμα (7,9/10 - 8.470 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Λόουζι Με τους: Ντερκ Μπόγκαρντ, Τζέιμς Φοξ, Σάρα Μάιλς Υπόθεση: O Τόνι, ένας νέος, εργένης και ξεπεσμένος αριστοκράτης αγοράζει μετά την επιστροφή του από την Αφρική ένα σπίτι στο Λονδίνο και προσλαμβάνει τον Μπάρετ, έναν υπηρέτη προκειμένου να το περιποιείται. Ο Μπάρετ δείχνει αρχικά υποδειγματικά τυπικός στη δουλειά του, ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές τόσο του αφεντικού του, όσο και της μνηστής του, Σούζαν, αν και η τελευταία διαβλέπει στον υπηρέτη μια αόρατη απειλή κι αρχίζει να του συμπεριφέρεται υποτιμητικά. Το ιδιόμορφο παιχνίδι εξουσίας μεταξύ αφέντη και υπηρέτη θα περιπλεχθεί ακόμα περισσότερο, όταν ο Μπάρετ θα φέρει στο σπίτι του αφεντικού του για τη θέση τη υπηρέτριας, τη νεαρή Βέρα, την οποία θα συστήσει ως μικρότερη αδερφη του, κάτι πολύ πιο ύποπτο όμως κρύβεται πίσω από αυτή τη σχέση, ενώ τα πράγματα θα παρεκτραπούν ακόμα περισσότερο όταν η Βέρα θα γίνει το αντικείμενο του ερωτικού ενδιαφέροντος του Τόνι και ο Μπάρετ, αφού έχει εδραιώσει τη θέση του στο σπίτι, σιγά σιγά θα αποκτήσει τον έλεγχο στη ζωή του εργοδότη του.
 
22:30 ►Μαμά, Γύρισα! (2016)  ΕΡΤ2 Κωμωδία (5,7/10 - 1.789 ψήφοι)
 Γλυκιά ταινία, με αρκετό χιούμορ, που όπως ανέφερε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, εξερευνά τη γενιά «boomerang», δηλαδή τη γενιά που αναγκάστηκε να γυρίσει στο πατρικό σπίτι λόγω των οικονομικών προβλημάτων.  Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβέν. Παίζουν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Αλεξάντρα Λαμί, Ματίλντ Σενιέ, Φιλίπ Λεφέμπρ, Ζερόμ Κομαντέ, Ντιντιέ Φλαμάν. Η 40άχρονη Στεφανί είναι μια επιτυχημένη αρχιτέκτονας, η οποία πρόσφατα έχασε τον πατέρα της, τη δουλειά της, πήρε διαζύγιο και έχασε την επιμέλεια του γιου της. Χωρίς χρήματα και σπίτι, αποφασίζει να επιστρέψει στο πατρικό της για να ζήσει μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα της. Αν και η υποδοχή είναι άκρως εγκάρδια, σύντομα η υπομονή και των δύο γυναικών θα περάσει από σαράντα κύματα, καθώς η Στεφανί θα υποστεί την υπερβολική θέρμανση του διαμερίσματος, θα ακούει συνεχώς τις μουσικές επιλογές της μαμάς της και θα δέχεται τις ατελείωτες «πολύτιμες» μητρικές συμβουλές για το πώς πρέπει να κάθεται στο τραπέζι και να ζει τη ζωή της. Όταν εμφανιστεί και η υπόλοιπη οικογένεια για ένα οικογενειακό δείπνο, μυστικά θα αποκαλυφθούν το ένα μετά το άλλο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
 
23:30 ►►► Απρόσκλητος Επισκέπτης (2013) Star Δράσης (6,5/10 - 103.440 ψήφοι)
Σκηνοθεσία: Γκάρι Φλέντερ Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέιμς Φράνκο, Γουϊνόνα Ράιντερ, Κέιτ Μπόσγουορθ, Ιζαμπέλα Βίντοβιτς Υπόθεση: Ο Φιλ Μπρόκερ, πρώην αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών, έχει πρόσφατα χάσει τη γυναίκα του και μετακομίζει, μαζί με τη 10χρονη κόρη του, σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Έχοντας κρατήσει κρυφή την προηγούμενη ταυτότητά του από τους νέους του γείτονες, ο Φιλ είναι αποφασισμένος να κάνει εκεί μια καινούρια αρχή. Ένα τυχαίο γεγονός όμως θα τον κάνει στόχο του Γκάτορ, ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών… Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος αρχικά ήθελε να πρωταγωνιστεί αλλά τελικά έδωσε τον ρόλο στον Tζέισον Στέιθαμ.
 
23:45 ►►► Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία (2009) Ant1 Δράσης (6,5/10 - 336.253 ψήφοι)
Το 2018 η περίφημη Ημέρα της Κρίσης έχει πλέον αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με δισεκατομμύρια θύματα. ''Ομως, ο πόλεμος ανάμεσα στις μηχανές και την Αντίσταση μαίνεται κλιμακούμενος με την κάθε πλευρά να σχεδιάζει την τελική επίθεση. Ενώ το Skynet ισχυροποιείται συνεχώς, η Αντίσταση υποκλέπτει ένα σήμα που η ηγεσία της θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο ανερχόμενος στην ιεραρχία Τζον Κόνορ όμως, που κουβαλά στους ώμους του τις προσδοκίες όσων των θεωρούν μέλλοντα ηγέτη της Αντίστασης, θα βρεθεί ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε για τον πόλεμο. Το εάν μπορεί να εμπιστευθεί τον Μάρκους Ράιτ, έναν άνδρα που εμφανίστηκε μυστηριωδώς, με τελευταία του ανάμνηση την θανατική του καταδίκη, είναι πιθανό να κρίνει το αύριο της ανθρωπότητας...  Αμερικανική ταινία του ΜακΤζι με τους: Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Γουέρδινγκτον, Μουν Μπλάντγκουντ, 'Αντον Γιέλτσιν. 
 
00:00 ►►► Πέρα από τη Λογική (2013) ΕΡΤ3 Δράμα (6,7/10 - 2.608 ψήφοι)
Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, που συγκλόνισαν την κοινωνία του Βελγίου το 2007, η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών του 2012, στο τμήμα “Ένα Κάποιο Βλέμμα”, όπου η πρωταγωνίστρια Émilie Dequenne απέσπασε δικαίως το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού για τη συγκλονιστική της ερμηνεία. Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Λαφός Πρωταγωνιστούν: Εμιλί Ντεκέν,Ταχάρ Ραχίμ, Νιλς Άρεστρουπ Υπόθεση: Βασισμένη σε ένα αληθινό γεγονός που συγκλόνισε το Βέλγιο το 2007, η ταινία εξιστορεί την πορεία μιας σύγχρονης Μήδειας, εξερευνώντας πολυεπίπεδα τα όρια της οικογενειακής ζωής, αλλά και τις πολιτισμικές και ταξικές συγκρούσεις που την υπονομεύουν. Η Μυριέλ και ο Μουνίρ είναι ερωτευμένοι. Από μικρός, ο νεαρός άνδρας από το Μαρόκο ζει με τον εύπορο γιατρό Πινζέ που του προσφέρει μια άνετη ζωή. Όταν ο Μουνίρ και η Μυριέλ αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, η εξάρτηση του ζευγαριού από τον γιατρό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Όταν είναι ήδη αργά, η Μυριέλ αρχίζει να καταλαβαίνει ότι ζει σε ένα ανθυγιεινό συναισθηματικά περιβάλλον που ύπουλα οδηγεί την οικογένεια προς μια τραγική κατάληξη.
 
01:45 ►►►► Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά (2002) Star Φαντασίας (7,4/10 - 526.811 ψήφοι) Η φαντασία στην υπηρεσία του κινηματογράφου και μια ακόμη νουβέλα της Τζόαν Ρόουλινγκ με ήρωα τον πολυμήχανο Χάρι Πότερ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Κρις Κολούμπους. Ένα ταξίδι στον κόσμο της μαγείας, που θα δημιουργήσει σχολή ! Τα σκοτεινά χρώματα, τα ρεαλιστικά και συνάμα εντυπωσιακα εφέ, το μυστηριώδες κλίμα, η συναρπαστική ιστορία, οι πολύ καλοί δεύτεροι ρόλοι, τι παραπάνω χρειάζεσαι για να μαγευτείς; Και επιπλέον σημειώστε πως Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά είναι μια ταινία καλύτερη, πιο αστεία άλλα και πιο σκοτεινή από την προηγούμενη. Σκηνοθεσία: Κρις Κολόμπους Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκρίντ, Έμα Γουάτσον, Κένεθ Μπράνα, Ρίτσαρντ Χάρις Υπόθεση: Η έναρξη της δεύτερης σχολικής χρονιάς του Χόγκουορτς, της περίφημης σχολής για εκπαιδευόμενους μάγους, είναι πια γεγονός όμως ο Χάρι Πότερ δέχεται την επίσκεψη του Ντόμπι, ενός ξωτικού, που τον προειδοποιεί να μην επιστρέψει εκεί. Αγνοώντας τη συμβουλή του φίλου του, ο Χάρι Πότερ καταφθάνει στο Χόγκουορτς και ξανασμίγει με τους δύο καλύτερους φίλους του, τον Ρον Γουίσλι και την Ερμιόνη Γκρέιντζερ ενώ δύο καινούρια μέλη έχουν προστεθεί στο προσωπικό της σχολής. Πρόκειται για τον Γκιλντερόι Λόκχαρτ, δάσκαλο του μαθήματος «Αμυντικές τεχνικές κατά των σκοτεινών δυνάμεων» και την Σπράουτ, καθηγήτρια βοτανολογίας. Όμως περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν στη σχολή. Οι μαθητές μετατρέπονται ξαφνικά σε... πέτρινα αγάλματα, απειλητικά μηνύματα εμφανίζονται στους τοίχους γραμμένα με αίμα,  ενώ ένα τέρας τριγυρνά ελεύθερο μέσα στη σχολή! Φαίνεται πως κάποιος κατάφερε να ανοίξει την περίφημη Κάμαρα με τα Μυστικά, απελευθερώνοντας απίστευτες διαβολικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον θρύλο, μόνο κάποιος από τους απογόνους του Σάλαζαρ Σλίθεριν, ενός από τους ιδρυτές της σχολής, θα μπορούσε να ανοίξει την Κάμαρα. Και ο Χάρι Πότερ, με τη βοήθεια των φίλων του, είναι αποφασισμένος να τον βρει προτού είναι πολύ αργά.
 
02:45 ►►► Οι Νύχτες μου Μακριά σου (2007) Open Αισθηματική (6,6/10 - 50.320 ψήφοι) Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ-Βάι Παίζουν: Νόρα Τζόουνς, Τζουντ Λο, Νάταλι Πόρτμαν. Υπόθεση: Η Ελίζαμπεθ μοιράζεται τον δύσκολο χωρισμό της με τον ιδιοκτήτη ενός καφέ στη Νέα Υόρκη. Τελικά, αρχίζει να ταξιδεύει, φτάνοντας μέχρι το Μέμφις και την Νεβάδα, όπου γνωρίζει έναν δυστυχισμένο από τον γάμο του αστυνομικό και μια πιτσιρίκα τζογαδόρο. Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη, η Ελίζαμπεθ δεν θα είναι πια η ίδια.

To cityportal στο Instagram

Κάνοντας follow στη σελίδα του cityportal στο Instagram, έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς για προσκλήσεις, βιβλία, ταξίδα αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις που σας ετοιμάζουμε
 
Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα τηλεόρασης 
για όλη τη μέρα και για όλα τα κανάλια

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ