Χορευτές χορεύουν παραδοσιακούς χορούς

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής (Δωρεάν)

Στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης - Με ελεύθερη είσοδο

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης από Πέμπτη 01/09 ως και Κυριακή 04/09/2022, ώρα 20:30

Συνδυάζοντας περισσότερα από 40 χρόνια συνεχούς δυναμικής παρουσίας και δράσης στην κοινωνία και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «Μέτρες – Σωζούπολη» διοργανώνει, μετά από απουσία 2 ετών λόγω των περιορισμών covid, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής.

Η αυλαία του πολυπολιτισμικού ανταμώματος της κουλτούρας και των εθίμων του κόσμου ανοίγει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται να μας χαρίσει 4 μέρες γεμάτες μουσική, χορό, διασκέδαση, πλούσιο θέαμα και μοναδικές εμπειρίες.

Συνολικά 300 χορευτές και μουσικοί από το Μεξικό, τη Σλοβακία, τη Γκάνα (1η συμμετοχή γκρουπ από την Αφρική) και φυσικά την Ελλάδα θα κατακλύσουν τον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γέφυρας με τους ρυθμούς, τα κοστούμια, το ύφος και τα μουσικοχορευτικά δρώμενα της κάθε περιοχής.

Υποδοχή της καινούργιας σεζόν σε έναν ανοιχτό, καταπράσινο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Τέσσερις ξεχωριστές βραδιές πολιτισμού, όπου οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα προγράμματα όλων των ξένων και ελληνικών φιλοξενούμενων συγκροτημάτων, να απολαύσουν τα ειδικά αφιερώματα προς τιμήν της κάθε συμμετέχουσας χώρας, και μετά το πέρας του επίσημου προγράμματος να διασκεδάσουν και να γλεντήσουν μέχρι το πρωί στους ήχους της παράδοσης.

Μεγαλώνουμε τον κύκλο του πολιτισμού, επιδιώκοντας να συμβάλλουμε από πλευράς μας στην ανανέωση, την άνθιση, αλλά και διαφύλαξη της πλούσιας κληρονομιάς των προγόνων μας, μέσω της μεγάλης αυτής γιορτής της αδελφοσύνης των λαών, της συνεργασίας, της ανταλλαγής, και φυσικά του εθελοντισμού.

Γιατί ο πολιτισμός δεν κληρονομείται απλά. Κάθε γενιά πρέπει να τον μάθει και να τον κερδίσει από την αρχή…


► Info

«14ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής»
Δημοτικό σχολείο, Γέφυρα Θεσσαλονίκης,
1 – 4 Σεπτεμβρίου 2022
έναρξη 20:30
Είσοδος ελεύθερη, 
#14iffdm #geffest #gefirafestival

Υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Facebook: https://www.facebook.com/culturalclubgefira/ https://www.facebook.com/CulturalClubGefiraThessaloniki/
Instagram: cultural_club_of_gefira
YouTube: culturalclubgefira https://www.youtube.com/channel/UCe9qY5g8klR7WXEHcac24_w
Εκδήλωση FB: https://www.facebook.com/events/1185780338655101?ref=newsfeed
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977128992, 6987991214

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως