«15 Μικρά portfolios» 15 φωτογράφοι

Διαφορετικές ματιές συναντιούνται σε μια έκθεση 15 φωτογράφων που παρουσιάζουν τη δουλειά τους μέσα από μικρές ατομικές εκθέσεις. Παρόλο που το θέμα δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει την κάθε ατομική έκθεση, εντούτοις η κάθε διαφορετική ματιά εμπεριέχει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα – ως ένα θέμα-: το ύφος του φωτογράφου.

Μέσα από την κοινή παρουσίαση στην έκθεση, τα έργα των φωτογράφων συναντιούνται δίνοντας τη δυνατότητα σ’ αυτήν να υπερβεί το ατομικό και να αποκτήσει χαρακτήρα και συλλογικό.

Η αφετηρία και ο στόχος της έκθεσης είναι αρχικά η παρουσίαση της προσωπικής ματιάς του δημιουργού, η οποία τελικά παραδίδεται στον θεατή. Οι ματιές των δύο συναντιούνται και αναπτύσσεται έτσι μία διαδικασία επικοινωνίας ανάμεσα τους. Ένας διάλογος που για τον κάθε φωτογράφο έχει ως προσδοκώμενο την προσωπική προσέγγιση του θεατή στο έργο, την τέρψη των αισθήσεων και τη συγκίνηση.

Οι 15 φωτογράφοι, μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης “Όψεις” του Δήμου Παύλου Μελά, είναι οι:

Έλενα Αθανασιάδου, Ευγενία Γιαννούλη, Χρήστος Γκίγκης, Άνθιμος Καλπατζίδης, Τριαντάφυλλος Κουρούκλας, Απόστολος Κύρου, Δήμος Μαυράκης, Όλγα Μπίκα, Μυρσίνη Πατακάκη, Αγγελική Παραλή, Μίνως Σκουλάς, Δημήτρης Σωτηρέλης Σώτος Τζιγκουνάκης, Ζωή Χατζηγιαννάκη, Ισαάκ Χατζηδημητριάδης.

Το υλικό της έκθεσης είναι αποτέλεσμα κυρίως των παρουσιάσεων των τελευταίων χρόνων, που γίνονται κάθε Τετάρτη στη Λέσχη. Στις παρουσιάσεις παίρνουν μέρος μέλη της λέσχης, αλλά και φιλοξενούμενοι φωτογράφοι, με ατομικά πορτφόλιος και ομαδικές παρουσιάσεις.

► Info

Εκθεσιακός χώρος : Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη
Διάρκεια έκθεσης : 16 έως 31 Ιανουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-14:00 & 18:00-21:30
Πληροφορίες : Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά
Τηλ.: 2313302835, 938, -833
Εγκαίνια έκθεσης : Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ώρα 19:30
Φ.Λ. «Όψεις»: www.opseis.g r , opseis@opseis.gr , photoclub.opseis@gmail.com


Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις»

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως