16ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής

16ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής

Στο Σ. Κ. «Ι. Βελλίδης» διοργανώνονται φέτος η (8-10/10) και το 16ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής (8-9/10).

Για πρώτη φορά οι ομάδες των εκθετών της Infosystem συνδέονται με τις θεματικές του Συνεδρίου Εφαρμογών Πληροφορικής, αποσκοπώντας στην πραγματοποίηση μιας στοχευμένης διοργάνωσης. Εξάλλου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών, η διοίκηση της Helexpo αποφάσισε η 24η Διεθνής Έκθεση Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Τεχνολογίας – Infosystem και το 16ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής να συστεγαστούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». 

Το 16ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής βάζει … «Στοίχημα Ανάπτυξης» σε έξι τομείς. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Υγεία, στον Τουρισμό, στην Ενέργεια και το Περιβάλλον, στο Τεχνικό Λογισμικό και στην Καινοτομία.

Στοίχημα για την τοπική αυτοδιοίκηση
Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μετάβαση προς τις πολλές και ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές που θα φέρει η επανίδρυση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από τον «Καλλικράτη» και να διευκολύνει στη σύγκλιση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στοίχημα για την υγεία
Οι δοκιμασμένες διεθνώς τεχνολογικές εφαρμογές στον ευαίσθητο χώρο της υγείας συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των αρρώστων, με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και ορθολογικότερη χρήση των ανθρώπινων και υλικών πόρων.

Στοίχημα για τον τουρισμό
Ο ήλιος, η θάλασσα και η ελληνική φιλοξενία δεν αρκούν για να στηρίξουν τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό. Οι επενδύσεις σε τεχνολογία είναι απαραίτητες, ώστε να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών και του επιπέδου των κάθε μορφής παρεχομένων υπηρεσιών.

Στοίχημα για το περιβάλλον
Η συνειδητοποίηση της ανάγκης για την προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας όμως η προστασία του περιβάλλοντος και η ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα και να σημειώσει ραγδαία πρόοδο.

Στοίχημα για το Τεχνικό Λογισμικό
Υπό την αιγίδα των Συλλόγων Τοπογράφων & Πολ. Μηχανικών θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με δωρεάν για τα μέλη τους είσοδο. Οι εκθέτες με Τεχνικό Λογισμικό θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό.

Στοίχημα για την καινοτομία
Το στοίχημα της ανάπτυξης κερδίζουν αναμφισβήτητα η καινοτομία -η μοναδικότητα, δηλαδή, και η πρωτοτυπία των λύσεων και εφαρμογών- καθώς αυτή προκαλεί το εμπορικό ενδιαφέρον και ως αποτέλεσμα το οικονομικό όφελος.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τη στήριξη των: Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας  (ΣΕΠΕ), Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ), Ελλην. Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφ.&  Επικοινωνιών (ΕΠΥ) και Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ).

16o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
“ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”
Σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για την επιχείρηση, το φορέα, τον πολίτη
8 & 9 Οκτωβρίου 2010

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως