17η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας

Τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα της Συνάντησης θα κινηθεί πάνω σε τρεις άξονες. Ο πρώτος θα κινηθεί γύρω από θέματα που αφορούν την Ιστορία του ποντιακού ελληνισμού. Πιο συγκεκριμένα, ένεκεν της συμπλήρωσης των 100 Χρόνων από την Υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία σηματοδοτεί τη λήξη της παρουσίας του Ελληνισμού στη περιοχή της Μικράς Ασίας μετά από 3.000 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση για το θέμα αυτό από τον Νικόλαο Παυλίδη, προπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και διαχειριστή του καναλιού «Πρακτική Σκέψη» . Επιπλέον, θα παρουσιαστούν η αναγκαιότητα και οι τρόποι προώθησης των Ιστορικών Θεμάτων μέσω του διαδικτύου και των Social Media.

Ο δεύτερος και κύριος άξονας πάνω στον οποίο θα επικεντρωθεί το πρόγραμμα της Συνάντησης είναι το Ποντιακό Θέατρο. Αρχικά θα γίνει εισήγηση ως προς το τι είναι το ποντιακό θέατρο, ποια είναι η ιστορία του και θα παρουσιαστούν οι προσπάθειες που γίνονται μέχρι και σήμερα για τη διατήρησή του, από τον Συντονιστή της Επιτροπής Ποντιακού Θεάτρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αθανάσιο Λαβασά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν Θεατρικά Workshops από τους Φίλιππο Τσαουσέλη, Ηθοποιό, Σκηνοθέτη και απόφοιτο της Δραματικής Σχολής Κ.Θ.Β.Ε. και Δημοσθένη Τριανταφυλλίδη, Συγγραφέα, Σκηνοθέτη, οι οποίοι είναι και μέλη της Επιτροπής.

Τέλος, με αφορμή τις συντονισμένες αιμοδοσίες που λαμβάνουν χώρα ανά την Ελλάδα, από τον μήνα Μάιο, με σύνθημα «Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε» , οι οποίες είναι αφιερωμένες στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα γίνει ενημέρωση για την ανθρωπιστική αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και σε πρακτικές οδηγίες και συμβουλές γύρω από τη διαδικασία της αιμοδοσίας.

Επίσης κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα πραγματοποιούνται παράλληλες δραστηριότητες, όπως παιχνίδια, μαγειρική, κοκ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Σύνδεσμοι Ποντιακών Σωματείων (Σ.Πο.Σ.) κάθε περιφέρειας μπορούν να συμμετέχουν στη συνάντηση με νέους/ες 16-30 ετών. Το κόστος της μεταφοράς των νέων που θα συμμετέχουν στη συνάντηση επιβαρύνει τους συμμετέχοντες. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μαξιλάρι, σεντόνι, σκέπασμα και την ταυτότητά τους.


 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως