«1η Περιφερειακή Μαθητιάδα και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας 2017»

«1η Περιφερειακή Μαθητιάδα και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας 2017»

Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και  στο πλαίσιο των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, συνδιοργανώνει  με το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Δήμο Καλαμαριάς, το Δήμο Θέρμης και τα ΤΕΦΦΑ του ΑΠΘ την «1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού  Κεντρικής Μακεδονίας  2017».
 
Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη:
α) την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο της Μίκρας του Δήμου Καλαμαριάς  και
β) την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Καυταντζόγλειο Στάδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης .
 
Η διοργάνωση σκοπό έχει να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειάς μας, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες δράσεις. 
 
Στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων αρμοδιότητάς μας. Τις εκδηλώσεις της Μαθητιάδας μπορούν να επισκεφθούν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και να συμμετάσχουν, μεταξύ όλων των υπολοίπων εκδηλώσεων και σε Παραολυμπιακά Αθλήματα.