1ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής»

1ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής»

Με τους καλύτερους οιωνούς πέρασε στην τελική ευθεία ο 1ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής», που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών, με την αποφασιστικότητα των διοργανωτών να καταξιωθεί ως ένας μεγάλος μαζικός αθλητικός θεσμός που θα προωθεί τη δια βίου άσκηση και την ιδέα του αθλητισμού ως τρόπου ζωής.
 
Ο 1oς αυτός Λαϊκός Δρόμος, που φέρει το όνομα τού επί σειράν ετών δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή, διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή, 22 Μαΐου, με την υποστήριξη  των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ)  και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. 
 
Το πρώτο μήνυμα για την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης ήρθε από τους πολίτες, οι δηλώσεις συμμετοχής των οποίων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Συνολικά στις δυο διαδρομές, των 5.000 και 1.000 μέτρων, θα πάρουν μέρος περίπου 3.000 συνδημότες και συμπολίτες μας, μικροί και μεγάλοι. Μεγάλος, όμως, είναι και ο αριθμός των εθελοντών που θα συνδράμουν στην άρτια διοργάνωση, που αυτή τη στιγμή έφθασαν στους 250. 
 
Το τελευταίο διάστημα το Γραφείο Αθλητισμού της ΚΕΥΝΣ βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση φροντίζοντας να ρυθμισθούν όλες οι λεπτομέρειες που θα διασφαλίσουν την επιτυχία σε βαθμό που ο 1ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» θα εξελιχθεί σε γιορτή του μαζικού αθλητισμού. Αυτή θα ολοκληρωθεί στο σημείο τερματισμού που θα είναι το Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, όπου Rock Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών θα ζεστάνει το κλίμα, ενώ μουσική ενθάρρυνση θα υπάρχει και στο μέσον της διαδρομής των 5.000 μέτρων από ομάδα κρουστών.
 
Ειδική βαρύτητα επιδεικνύεται στο θέμα της ασφάλειας των αθλούμενων με την ύπαρξη σταθμού Πρώτων Βοηθειών, που θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη της Εθελοντικής Ομάδας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, την ΕΔΟΜΑΚ. Ταυτόχρονα έχει γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός για το διαδοχικό κλείσιμο των οδών που θα διέρχονται οι αθλούμενοι, για την ασφάλεια των οποίων έχουν προβλεφθεί ειδικές ρυθμίσεις στην κίνηση των οχημάτων και των αστικών λεωφορείων. 
 
Τον παλμό του 1ου Λαϊκού Δρόμου άρχισαν να ζουν ήδη και όσοι δήλωσαν συμμετοχή, οι οποίοι από σήμερα έως και μεθαύριο Τετάρτη μπορούν να παραλαμβάνουν τα ειδικά μπλουζάκια. Η παραλαβή τους γίνεται από το Γραφείο Αθλητισμού στο γήπεδο Στρεμπενιώτη (Νεάπολη) από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ. 
 
Αφετηρίες και διαδρομές
Ο δρόμος των 5.000 μέτρων, με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί, έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελευθ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να προβλέπεται στος 2,5 ώρες.
 
Η διαδρομή είναι η εξής: Ελευθ.Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ.Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ.Βενιζέλου-Ανδ.Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ.Φερραίου-Επταπυργίου-Οδ.Φωκά-Ζαχ.Γουναρίδη-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).
Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φερραίου). 
 
Ο δρόμος των 1.000 μ., με ώρα εκκίνησης τις 11.00 το πρωί, έχει ως αφετηρία το 
δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ.Σαράφη και Ι.Μιχαήλ 1), ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να προβλέπεται στη μία ώρα. 
 
Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου- Δημ. Ανδρέου-
Ρ. Φεραίου-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομές και την όλη διοργάνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών www.dimosneapolis-sykeon.gr
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως