2€ το ραντεβού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

2€ το ραντεβού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνης Μάρκου σχετικής με την ανάθεση σε ιδιώτη από το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού στον Υπουργό Υγείας αποκαλύφθηκε ότι το κόστος του τηλεφωνικού ραντεβού είναι 2 €.
 
Όπως καταγγέλλει η κ. Μάρκου η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε ανάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε ιδιώτη, χωρίς να έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια η σύμβαση, ενώ το κάθε τηλεφώνημα στοιχίζει στους ασθενείς 2 ευρώ.

Μάλιστα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επικαλέστηκε την περίπτωση άλλου νοσοκομείου που χρεώνει τους ασθενείς για τα τηλεφωνικά ραντεβού με 0,39 ευρώ και επισήμανε ότι ένα νοσοκομείο όπως το Παπαγεωργίου, που για το 2012 έλαβε επιχορήγηση 26,8 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή επιχορηγήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, οφείλει να τα κάνει όλα με απόλυτη διαφάνεια.

Ο Υπουργός Υγείας απάντησε ότι βρίσκονται σε έλεγχο 894 συμβάσεις παροχής υπηρεσιών πάσης φύσεως στα νοσοκομεία της χώρας, αποκάλυψε πριν από λίγο στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος. Πρόκειται για συμβάσεις που αφορούν περιπτώσεις όπως τα ηλεκτρονικά συστήματα των μονάδων υγείας, τις υπηρεσίες καθαριότητας ή τροφοδοσίας νοσοκομείων κ.ά. και ελέγχονται και ως προς το ύψος του συμβατικού τους τιμήματος και ως προς το αντικείμενο τους.

«Χαίρομαι που μου δίνετε την ευκαιρία να ελέγξω τη διοίκηση του νοσοκομείου», σχολίασε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι το πρόγραμμα πρόσβασης των ασθενών στις μονάδες υγείας μέσω τηλεφωνικών ραντεβού, έχει παρουσιάσει αδυναμίες και μελετάται η θεραπεία τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αυτή η υπηρεσία αντί να ανατίθεται σε ιδιώτες θα μπορούσε να καλυφθεί με την αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού. Ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε, επίσης, τη βουλευτή πως με εγκύκλιο που απεστάλη προς όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων, κάνει σαφές ότι δεν πρέπει να προβαίνουν σε τέτοιες αναθέσεις.
 
πηγη:ΑΠΕ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως