26 άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

26 άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 26 άτομα για διάφορα αδικήματα.
 
Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας  και   Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:
 
•             (8) άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.
 
•             (7) άτομα για περιπτώσεις κλοπών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 51χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες 30-05-2016, στο κέντρο της πόλης, διότι κατελήφθη να έχει διαρρήξει ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να βρίσκεται στο εσωτερικό του. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα, τα οποία είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό του οχήματος.
 
•             (3) άτομα για διευκόλυνση ακολασίας άλλων – λειτουργία σφραγισθείσας επιχείρησης – απείθεια.
 
Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν μεσημβρινές ώρες χθες (30-05-2016), αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε οίκο ανοχής στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιαστεί η σχετική Έκθεση Επανασφράγισης του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο εσωτερικό του εκδίδονταν δύο αλλοδαπές ηλικίας 19 και 35 ετών.
 
Κατά τον έλεγχο, συνελήφθησαν τόσο οι προαναφερόμενες αλλοδαπές, όσο  και 25χρονη αλλοδαπή, η οποία παρείχε άμεση συνδρομή στην 75χρονη ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής (αναζητείται), που είχε  εγκαταστήσει τις παραπάνω εκδιδόμενες, παρέχοντάς τους το σχετικό χώρο και διευκολύνοντας την έκδοσή τους έναντι χρηματικής αμοιβής, αποσκοπώντας στο κέρδος.
 
Επίσης διαπιστώθηκε, ότι οι ανωτέρω αλλοδαπές στερούνταν των απαραιτήτων βιβλιαρίων υγείας και των πιστοποιητικών άσκησης εκδιδομένων επ? αμοιβή προσώπων, κατά περίπτωση, ενώ σημειώνεται ότι προ του επικείμενου ελέγχου, οι συλληφθείσες, αρνήθηκαν αρχικά να συνεργαστούν για την είσοδο των αστυνομικών στο σχετικό οίκημα.
 
•             (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.
 
•             (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων. Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, σε κατάστημα ίντερνετ – καφέ στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, διαπιστώθηκε ότι, 51χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή, στον οποίο διενεργούνταν απαγορευμένα παίγνια από 57χρονη ημεδαπή και συνελήφθησαν. Σημειώνεται ότι τόσο ο χώρος του καταστήματος, όσο και ο Η/Υ που λειτουργούσε ως παιγνιομηχάνημα, δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή.
 
•             (5) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 51χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, μεσημβρινές ώρες χθες (30-05-2016), διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (3) ετών για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.
 
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως