2η Gourmet Exhibition στο Lab'attoir

2η Gourmet Exhibition στο Lab'attoir

H έκθεση ποιοτικών προϊόντων “Gourmet Exhibition” ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό της για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 5, 6 και 7 Μαΐου, στο Lab’attoir, στη Θεσσαλονίκη.
 
Ύστερα από την εξαιρετική επιτυχία της πρώτης έκθεσης, η οποία άφησε ανεξίτηλες τις πλέον θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε, τόσο στους επισκέπτες και στους εκθέτες της όσο και σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και υλοποίησή της, η 2η Gourmet Exhibition τοποθετεί φέτος τον πήχη ακόμη ψηλότερα.
 
Ο στόχος ίδρυσης και λειτουργίας μιας έκθεσης αποκλειστικά με ποιοτικά προϊόντα που ήδη κερδήθηκε από πέρσι, καθιέρωσε τη Gourmet Exhibition στη συνείδηση του κοινού, επαγγελματίες και καταναλωτές, ως την έκθεση που επικεντρώνεται στην ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων τα οποία αξίζουν την προσοχή και την προτίμησή μας.
Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές, προϊόντα delicatessen όπως μέλι, μαρμελάδες, γλυκίσματα, ξύδι και αρτύματα, αρωματικά φυτά και βότανα, διάφορα χρηστικά προϊόντα και προϊόντα προσωπικής περιποίησης βασισμένα στα βρώσιμα υλικά, αποτελούν τη σειρά των ειδών που η Gourmet Exhibition προτείνει στους επισκέπτες της, τόσο για τη χρήση τους σε επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία, café-bar, παντοπωλεία) όσο και στην καθημερινότητα όλων μας, σε νοικοκυριά, στην εργασία, σε ταξίδια και εκδρομές, αλλά και ως δώρα.
 
Η Gourmet Exhibition όμως δεν περιορίζεται μόνο στην ανεύρεση και έκθεση των προϊόντων αυτών, εφεύρει μία σειρά ειδικά επιλεγμένων διαδραστικών παράλληλων εκδηλώσεων για τους επισκέπτες της μέσα από τις οποίες το κοινό θα μπορεί να τα γνωρίσει και κυρίως να τα γευθεί!
 
Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης, θα παρακολουθήσουμε:
Ημερίδα «Γη Χρυσάφι: Γαστρονομία και Τουρισμός»
Σεμινάριο «Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά»
Μαγειρικές επιδείξεις από celebrities-επώνυμους chef και chef patissier.
Olive Bar με γευσιγνωσίες ελαιολάδων, ελιών και cocktail με επίδειξη παρασκευής.
 
Masterclasses γευσιγνωσίας με θέμα: 
Προϊόντα που ταξιδεύουν
Εντοπιότητα
Μακεδονική Γη
Καινοτόμες Εφαρμογές
Χορτοφαγική Διατροφή
 
Mentoring Corner, για συμβουλευτική πρακτική στους εκθέτες και στο εμπορικό κοινό.
 
Inspired Media Corner, για προώθηση των προϊόντων των εκθετών με εμπνευσμένο τρόπο.
Bραβεία κοινού με την ψήφο των επισκεπτών της έκθεσης, η οποία προϋποθέτει πολλές γευσιγνωσίες στον εκθεσιακό χώρο.
 
Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις, η Gourmet Exhibition φιλοδοξεί επαγγελματίες και καταναλωτές να γνωρίσουν άρτια τους παραγωγούς και τα ήδη που παράγουν, την ποιότητά τους, την προέλευση των πρώτων υλών τους και κυρίως την αναγκαιότητα για την καθιέρωσή τους στη ζωή μας.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους η Gourmet Exhibition έχει αποφασίσει να αποτελείται από ιδιαίτερα εκλεκτό και περιορισμένο αριθμό εκθετών χωρίς να φιλοδοξεί να είναι μία μαζική έκθεση τροφίμων. 
 
Η 2nd Gourmet Exhibition πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival.
 
H έκθεση είναι ανοιχτή για όλους. Το κόστος εισόδου είναι 5 ευρώ ενώ για εισιτήριο διάρκειας 3 ημερών είναι 12 ευρώ. Η είσοδος για το εμπορικό κοινό είναι δωρεάν.
 
Η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους χωρίς επιπρόσθετη οικονομική συμμετοχή.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις όπου είναι απαραίτητο (masterclasses, olive bar, σεμινάριο), επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.gourmetoliveexhibition.com
 
Ο Στέλιος Παρλιάρος έρχεται για ‘Γλυκές Αλχημείες’ στη Gourmet Exhibition 2017, στο Lab’attoir, στη Θεσσαλονίκη! Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε τον Στέλιο Παρλιάρο σε δύο ευφάνταστες γλυκές μαγειρικές επιδείξεις, εμπνευσμένες από τα προϊόντα των εκθετών της Gourmet, την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 16.00.
Για τη συμμετοχή σας στείλτε email στο [email protected]με θέμα ‘Στέλιος Παρλιάρος’

Book your #masterclass:Μακεδονική Γη
Γνωρίστε χαρακτηριστικά προϊόντα από τον πλούτο της Μακεδονικής Γης που έχουμε επιλέξει για εσάς. Γνώριμες ή καινούργιες γεύσεις, κλασσικές ή πειραγμένες θα δοκιμαστούν και θα σχολιαστούν από τους: Άρης Δημοκίδης, Ευθύμιος Σαββάκης και Aλεξάνδρα Ανθίδου.
Σάββατο 6/5, 15:00 – 16:00 στη 2nd Gourmet Exhibition στο Labattoir!
Κλείστε θέση στο events@gourmetoliveexhibition.com με θέμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΗ

 
Η Eλένη Ψυχούλη & η Ιωάννα Σταμούλου έρχονται στη Gourmet Exhibition 2017 για το πιο διαδραστικό ‘Masterclass’ /// Καινοτόμες Εφαρμογές ///
Πως εφαρμόζεται ένα προϊόν στη μαγειρική? Γιατί μπορεί να χαρακτηρίζεται ένα προϊόν ως καινοτόμο? Και άλλα ερωτήματα, στην τράπεζα γευσιγνωσίας το Σάββατο 6/5, 18:15 – 19:15
Δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας στο events@gourmetoliveexhibition.com με θέμα Ψυχούλη-Σταμούλου

H Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα από το Living Postcards στη 2nd Gourmet Exhibition 2017: παρουσιάζει και συντονίζει το σεμινάριο «Καλλυντικά με βρώσιμα Υλικά», Κυριακή 7/5, 11.30 – 13.30
–Πως φτιάχνουμε ένα σαπούνι ελαιολάδου?
–Τι εφαρμογή μπορεί να έχουν τα βρώσιμα υλικά στη φυσική περιποίηση & πως φτιάχνουμε μια μάσκα?
–Μπορούν να μαγειρευτούν καλλυντικά?
–Πως φτιάχνουμε μια πάστα απολέπισης με υλικά της κουζίνας μας?
–Ανδρική σειρά περιποίησης: που μας βοηθά?
–Ποια η καλλυντική χρήση των θαλασσινών σφουγγαριών και πως εφαρμόζεται η λούφα στο σώμα?
Για κράτηση θέσης στείλτε στο [email protected]με θέμα ‘Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα’

 
Κυριακή 7/5 στις 15.00 η Μυρσίνη Λαμπράκη μαγειρεύει στη 2nd Gourmet Exhibition
Συνταγές εμπνευσμένες από τα προϊόντα των εκθετών:
1. Δροσερό ανοιξιάτικο ντίπ
2. Μπουκιές κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα & πράσινες ελιές με τρούφα.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας στο [email protected]με θέμα ‘Μυρσίνη Λαμπράκη’

Public Awards at Gourmet Exhibition 2017
Η Gourmet βραβεύει τα προϊόντα της έκθεσης όπου κοινό, έμποροι και δημοσιογράφοι έχουν επιλέξει με ψηφοφορία!
Η τελετή απονομής των βραβείων με παρουσίαση των προϊόντων, θα γίνει την Κυριακή 7/5 στις 17.00
Βραβείο Ελαιολάδου /// Βραβείο Delicatessen Προϊόντος /// Βραβείο Προϊόντος Περιποίησης /// Βραβείο Συσκευασίας /// Βραβείο Καινοτομίας

Σας περιμένουμε στις 5,6,7 Μαΐου 2017 για ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι.
Δωρεάν μεταφορά από και προς το Λευκό Πύργο κάθε 30 λεπτά με λεωφορεία της Splendid. Δωρέαν Parking.

 
2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition
5-6-7 Maΐου 2017
Ωράριο λειτουργίας: 11:00-20:00
Κτίριο Lab’attoir στα Παλιά Σφαγεία
Θεσσαλονίκη (δυτική είσοδος της πόλης)
T. 2313 030 286
E. [email protected]
www.gourmetoliveexhibition.com