2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θερμαϊκού ταινιών έως 2 λεπτά

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου, Τατιανός Μάγγος, σας προσκαλούν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θερμαϊκού ταινιών έως 2 λεπτά και στο 1o Διεθνές Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Θερμαϊκού ταινιών έως 2 λεπτά, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ώρα 20.00΄ και 11.00΄ αντίστοιχα στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία.

Χαιρετισμός Δημάρχου, Ιωάννη Αλεξανδρή
Το «υψηλής τάσης» 2ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Δήμου μας είναι μία νέα, επιτυχημένη προσπάθεια, που τείνει να γίνει θεσμός. Ένας θεσμός, με τον οποίο προβάλλονται ο κινηματογράφος, οι νέοι κινηματογραφιστές, η Ελλάδα και ο Δήμος Θερμαϊκού ταυτόχρονα.
Φέτος, θα έχουμε την ευκαιρία να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια 39 συντελεστών από 17 χώρες, οι οποίοι μέσα σε δύο λεπτά καλούνται να ξεδιπλώσουν τον προβληματισμό τους για την κοινωνία, να στείλουν μηνύματα στις ομάδες που την απαρτίζουν και, φυσικά, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο κοινό.
Έπειτα από την πρώτη ευδόκιμη απόπειρα, προχωρήσαμε σε κάτι ακόμη πιο πρωτότυπο…την ένταξη του παιδικού και εφηβικού φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Πώς διαφυλάσσεται η ειρήνη; Πότε σταματά η ελπίδα; Τι είναι φιλία; Ποιοι και γιατί καταστρέφουν το περιβάλλον; Πόσο σεβόμαστε την οικογένειά μας; Αυτοί και άλλοι πολλοί προβληματισμοί κατατίθενται από παιδιά και εφήβους, 10-17 ετών, μέσα από την αστείρευτη δημιουργικότητα που πηγάζει από αυτές τις ηλικίες.
Ένα δυνατό χειροκρότημα θα δώσει δύναμη σε όλους τους διαγωνιζομένους και κουράγιο σε όλους τους συντελεστές, τους αφανείς ήρωες αυτής της, πραγματικά, εξαιρετικής προσπάθειας!


ΔΗΜΟΣ  ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  
Μ. Αλεξάνδρου 2, Περαία  
Πληροφορίες: Κωνσταντίνα Τάπρα, Τηλ.: 23923 30034, Fax: 23920 22368, Email: press@thermaikos.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως