2o Εισαγωγικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Χοροθεραπείας-Ψυχοθεραπείας μέσω Κίνησης

2o Εισαγωγικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Χοροθεραπείας-Ψυχοθεραπείας μέσω Κίνησης

Η Χοροθεραπεία-Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης αναγνωρίζοντας ότι το σώμα βρίσκεται σε άρρηκτη σχέση με το νου και την ψυχή δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να επικοινωνήσει τον εσωτερικό του κόσμο και τον τρόπο που σχετίζεται με αυτόν.  Η διαδικασία αυτή δημιουργείται μέσα από την σωματική και λεκτική σχέση θεραπευόμενου και θεραπευτή. Η θεραπευτική σχέση δημιουργεί το χώρο για την έκφραση, συνειδητοποίηση και αλλαγή των ζητημάτων που απασχολούν τον θεραπευόμενο απο την προσωπική μνήμη και ιστορία, προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής του.  Η δημιουργική αυτή θεραπευτική διαδικασία βοηθά και έχει κεντρικό στόχο την συναισθηματική, γνωστική, φυσική, κοινωνική και πνευματική ολοκλήρωση του ατόμου.
Η Χοροθεραπεία γίνεται σε ατομικές ή ομαδικές θεραπευτικές συνεδρίες σε πλαίσια ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης, κοινωνικών υπηρεσιών και ιδιωτικής πρακτικής. Το επάγγελμα ενημερώνεται συνεχώς από έρευνα, πρωτοβουλίες και προγράμματα που ανοίγουν και έτσι επεκτείνει το πεδίο της Χοροθεραπευτικής πρακτικής. 
 
Οι θεωρίες στις οποίες βασίζεται η Χοροθεραπεία – Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης είναι ποικίλες και εξαρτάται από την προσέγγιση που ακολουθεί ο κάθε θεραπευτής και τις ανάγκες του πλαισίου στο οποίο εργάζεται. Στο συγκεκριμένο εισαγωγικό σεμινάριο οι εκπαιδεύτριες θα ακολουθήσουν την ανθρωπιστική και την ψυχοδυναμική-ψυχαναλυτική θεωρητική σκέψη και πρακτική.
 
Το εισαγωγικό εκπαιδευτικό σεμινάριο θα είναι βιωματικό με θεωρητικές αναφορές που θα έχουν στόχο την άμεση σύνδεση με την εμπειρία. Οι βιωματικές συναντήσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφραστούν, να εξερευνήσουν, να σκεφτούν και να μάθουν για την Χοροθεραπευτική διαδικασία. Η έμφαση των συναντήσεων αυτών είναι εκπαιδευτική και όχι θεραπευτική. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ένα βαθμό ετοιμότητας για να δουλέψουν προσωπικά για τη διαδικασία της μάθησής τους.
Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη Χοροθεραπευτική εμπειρία ή επαφή με το χορό ή με άλλες χοροθεραπευτικές διαδικασίες.
 
Το εισαγωγικό εκπαιδευτικό σεμινάριο 40 ωρών έχει ως στόχο:
1. Την ενημέρωση και την εισαγωγική εκπαίδευση πάνω στη προσέγγιση της Χοροθεραπείας- Ψυχοθεραπείας μέσω Κίνησης.
2. Την προσωπική ανάπτυξη του εαυτού μέσα από τη σωματική, δημιουργική και δυναμική διαδικασία.
3. Την κατανόηση της συμμετοχής του σώματος και της ύπαρξης του στη διαδικασία της ανάπτυξης του ατόμου και την αλληλεπίδραση του με τον κόσμο και τον Άλλον. 
 
Πιο ειδικά ενδιαφέρει άτομα που εμπλέκονται σε χώρους  ψυχικής και σωματικής υγείας, ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, τέχνης, εκπαίδευσης αλλά και γι’αυτούς που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τον τρόπο που ζουν και συνειδητοποιούν τον εαυτό τους. 
 
Α? συνάντηση:  
Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, ώρα 16:00-21:00
Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11:00-16:00
Βιωματική συνάντηση γνωριμίας. 
Εισαγωγή στις Βασικές Αρχές της Χοροθεραπείας-   Ψυχοθεραπείας μέσω Κίνησης. 
Παρουσίαση προγράμματος.
(10 ώρες)
 
Β? συνάντηση:
Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, ώρα 16:00-21:00
Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, ώρα 11:00-16:00
Η Θεραπευτική Σχέση στην Χοροθεραπεία – Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης (Ψυχοδυναμική Ψυχαναλυτική και Ανθρωπιστική προσέγγιση) 
(10 ώρες)
 
Γ? συνάντηση: 
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 16:00-21:00
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 11:00-16:00
Η Ανάδυση του Συμβολισμού: Μουσική, Υλικά και Αντικείμενα 
Εισαγωγική στη θεραπευτική πράξη.
 (10 ώρες)
 
Δ? συνάντηση: 
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, ώρα 16:00-21:00
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, ώρα 11:00-16:00
Παρουσίαση εργασιών
Κλείσιμο εισαγωγικού
(10 ώρες)
Συνολική Διάρκεια Εκπαιδευτικών ωρών: 40 ώρες
 
  
Κόστος συμμετοχής: 360 ευρώ (310 ευρώ για ανέργους/φοιτητές) + ΦΠΑ
Δίνεται βεβαίωση συμμετοχής.
 
Το Εισαγωγικό Πρόγραµµα στη Χοροθεραπεία – Ψυχοθεραπεία µέσω Κίνησης συνολικής διάρκειας 40 ωρών είναι αποδεκτό από την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας ως ώρες συµπλήρωσης των απαιτούµενων ωρών εισαγωγικών σεµιναρίων για την εγγραφή στο Τριετές Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας. (www.gadt.gr)
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εφόσον καλυφθεί ο απαραίτητος αριθμός ατόμων. 
 
Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες 6972131847 και abitzaraki82@yahoo.com
Χώρος διεξαγωγής: Μακρυγιάννη 6, Τριανδρία
 
Υπεύθυνες Εκπαίδευσης: 
► Στέλλα Κολυβοπούλου,
Ψυχολόγος, MA Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης, ΜΑ Ψυχαναλυτικές Σπουδές
 
► Αγγελική Μπιτζαράκη,
Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Εμψυχώτρια Ομάδων (NDI), MSc Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης και Χορού
 
σύντομα βιογραφικά:
Η Στέλλα Κολυβοπούλου είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακές σπουδές στις Ψυχαναλυτικές Σπουδές (Goldsmith?s College, University of London, UK), στην Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης (Goldsmith?s College, University of London, UK) και δίπλωμα πάνω στην Εργοθεραπεία με κατεύθυνση Μουσικοθεραπείας (University of Middlesex, UK). Συνεχίζει τις σπουδές της στην Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία (Β.Ψ.Ε.) στο 4ετες εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ψυχανάλυση. Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε με τέσσερα χρόνια ως εκπαιδευόμενη ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια μέσω κίνησης στη γενική και ειδική αγωγή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λονδίνο και σε ψυχιατρική κλινική του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία εφτά χρόνια ζει και εργάζεται ιδιωτικά στην Θεσσαλονίκη ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και ως Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Κίνησης με ενήλικες και παιδιά (μέσα από το συμβολικό παιχνίδι) σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Το 2009 συμμετείχε στη Διεπιστημονική Ομάδα της Μονάδας Εφήβων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης μέσω επιδοτούμενου προγράμματος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Από το 2010 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της συγκεκριμένης Μονάδας. Συμμετέχει σε σεμινάρια και ημερίδες στη Θεσσαλονίκη. Διδάσκει στην Εταιρεία Αρωγής Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικής Στήριξης, Εκπαίδευσης και Δημιουργίας “Ψυχολογία – Τέχνη” στη Θεσσαλονίκη.
 
Η Αγγελική Μπιτζαράκη σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία. Εργάζεται ως εμψυχώτρια ομάδων με την προσέγγιση της Παρεμβαίνουσας μη-Κατευθυντική (NDI), και ως Χορο-κινητική Ψυχοθεραπεύτρια (MSc, Εδιμβούργο). Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χοροθεραπευτών. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει συνοπτικά δουλειά με ομάδες εφήβων για την ενδυνάμωση της προσωπική τους ανάπτυξης, με ενήλικες με ψυχιατρικά ζητήματα και με παιδιά στο αυτιστικό φάσμα. Χρησιμοποιώντας την Παρεμβαίνουσα μη-Κατευθυντική προσέγγιση έχει οργανώσει και διευκολύνει ομάδες εργαζομένων με θέμα την ψυχική υγεία, ομάδες που ενδιαφέρονται για την προσωπική ανάπτυξη και ομάδες εκπαίδευσης πάνω στη συγκεκριμένη προσέγγιση. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ιδιωτικά με ομάδες ενηλίκων κυρίως μέσα από τη Χορο-κινητική Ψυχοθεραπεία ενώ παράλληλα ταξιδεύει ανά την Ελλάδα συντονίζοντας ομάδες θεραπείας, προσωπικής ανάπτυξης και παραδίδει μαθήματα για τη διευκόλυνση του εκφραστικού και κινητικού δυναμικού.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως