ποδοσφαιρο μπαλα σε γήπεδο

2ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά ΑΠΘ: «Όλοι μαζί στη μνήμη του Άλκη»

Αθλητικά δρώμενα στη Θεσσαλονίκη: 2ο ποδοσφαιρικό τουρνουά, το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 17:00 στα γήπεδα του ΑΠΘ στη Θέρμη

Στη μνήμη του 19χρονού Άλκη Καμπανού και προς τιμήν του Λεβ Γιασίν διοργανώνεται το 2ο ποδοσφαιρικό τουρνουά, το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 17:00 στα γήπεδα του ΑΠΘ στη Θέρμη από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ., υπό την αιγίδα του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., καθηγητής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 στις 11:00 π.μ. στο κτίριο της ΝΟ.ΠΕ του ΑΠΘ, δήλωσε πως είναι χρέος του ΑΠΘ να αφιερώσει στη μνήμη του Αλκη Καμπανού, ο οποίος ήταν φοιτητής στη σχολή, τη φετινή διοργάνωση και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να σταλεί το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο ενώνει πέρα από σύνορα, κοινωνικές προελεύσεις, αντιθέσεις, οπαδικές προτιμήσεις και αφετέρου μέσα από το παιχνίδι να συμβάλλει στις διαδικασίες ένταξης και ειρηνικής συνύπαρξης».

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ., καθηγητής Γεώργος Τζέτζης τόνισε πως η πρωτοβουλία τείνει να γίνει θεσμός ώστε η τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποτελέσει πυλώνα της κοινωνίας κατά της βίας. «Οφείλουμε να συμμετέχουμε ως εκπαιδευτικό ίδρυμα σε κάθε προσπάθεια της κοινωνίας να αλλάξει προς το καλύτερο», σημείωσε ο κ. Τζετζής.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Σ.Μ. Παναγιώτης Γιουρούκαλης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν διάφορα ήδη και να μοιραστούν σε προσφυγόπουλα που το έχουν ανάγκη. «Τα παιδιά νοιάζονται για τα παιδιά και για αυτό ζητήσαμε από τις ακαδημίες που θα συμμετέχουν να προσφέρουν εξοπλισμό και όχι μόνο ώστε στη συνέχεια να δοθούν σε συνομήλικους τους από τις δομές προσφύγων», δήλωσε ο Γ.Γ. της Ε.Π.Σ.Μ..

«Τα παιδιά δεν θα συμμετέχουν ως ομάδες ή ακαδημίες αλλά θα γίνουν νέες ομάδες, ανάμεικτες, ώστε να δείξουμε μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση ότι η συνεργασία είναι παιχνίδι. Η λογική της διοργάνωσης συνίσταται στο ότι προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα αγόρια και κορίτσια των κατηγοριών Κ10, Κ12 και Κ14 αγωνίζονται σε κοινές ομάδες ως ένδειξη ευγενούς άμιλλας», σημείωσε ο καθηγητής της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ., Θωμάς Μεταξάς.

Φιλοδοξία είναι το αθλητικό γεγονός να αποτελέσει το επίκεντρο ευρύτερων συζητήσεων σε θέματα ένταξης και ποδοσφαίρου, με συμμετοχή επαγγελματιών του ποδοσφαίρου, ακαδημαϊκών, γονέων και παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Κολυμβητική σκυταλοδρομία για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως