Κήπος Σεμινάρια : Κινηματογράφος, από την ιδέα στην υλοποίηση μίας ταινίας

2ο Thessaloniki Free Short Festival - ONLINE προβολές

Online προβολές 32 επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους του 2ου Thessaloniki Free Short Festival.

Όπως και την 1η χρονιά, το Thessaloniki Free Short Festival και φέτος θα είναι υβριδικό με προβολές τόσο σε φυσικό χώρο τον Σεπτέμβριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και με προβολές online.

Από την 1η Ιουλίου έως την 31η Αυγούστου 2022, θα προβληθούν δωρεάν στη σελίδα του Thessaloniki Free Short Festival στο Instagram μέσω IGTV, 32 ταινίες μικρού μήκους από 16 χώρες του κόσμου, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το Thessaloniki Free Short Festival δημιουργήθηκε την περίοδο του lockdown από μια μικρή ομάδα φοιτητών και αποφοίτων σχολών Τέχνης και σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να προβάλλουν τις δημιουργίες τους, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ανταλλάσοντας σκέψεις και ιδέες και να λάβουν μέρος σε ένα Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους χωρίς κάποιο κόστος συμμετοχής.

Το 1ο Thessaloniki Free Short Festival πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με online προβολές στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Instagram, μέσω IGTV και σε φυσικό χώρο την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στην ταράτσα της Ετεροτοπίας στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 100 θεατές, παρακολούθησαν στην μικρή ταράτσα της Ετεροτοπίας, 14 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από 8 χώρες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Σκηνοθέτες και συντελεστές ταινιών του Ελληνικού τμήματος του Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας και αναλύοντας τις σκέψεις τους για τις ταινίες τους. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 350 ταινίες από 45 χώρες του κόσμου.

Φέτος το Thessaloniki Free Short Festival μεγάλωσε, καθώς υπέβαλαν συμμετοχή 3200 ταινίες μικρού μήκους από 115 χώρες του κόσμου. To Live Event θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις online προβολές στο IGTV στην σελίδα μας στο Instagram:
thessalonikifreeshortfestival

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. προγραμματα (σινεμά, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. 

Οπτικό υλικό:

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως