Ελληνική ομάδα μπότσια

3 ασημένια μετάλλια για το ελληνικό μπότσια στο Ζάγκρεμπ

Τρίτωσαν τα ασημένια μετάλλια για το ελληνικό μπότσια στο «Zagreb 2022 World Boccia Challenger» που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Κροατίας.

Η ομάδα BC1/2, αποτελούμενη από τους Νικόλαο Μπουλούκο, Νικόλαο Γονιό και Διονυσία Τσακίρη, κατέκτησε την δεύτερη θέση στη διοργάνωση, με απολογισμό τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Όσον αφορά στα ζευγάρια BC4, η ελληνική ομάδα με δύο νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις κατέλαβε την 4η θέση.

«Ήρθαμε στο Ζάγκρεμπ με απώτερο σκοπό να ανεβάσουμε σε βαθμολογία τις ομάδες μας, κάτι που πετύχαμε. Δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε και τη διαδικασία της κατηγοριοποίησης, λόγω κωλύματος του ενός ιατρικού γκρουπ, ωστόσο μαζέψαμε αρκετούς βαθμούς για να συνεχίσουμε την πορεία με στόχο τη διεκδίκηση προκρίσεων για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Από αγωνιστικής άποψης, όλοι οι αθλητές υπερέβαλαν ευτό και γι` αυτόν ακριβώς το λόγο κατακτήσαμε και μετάλλιο στις περισσότερες κατηγορίες,» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Τζήμας.

Η Ελλάδα, εκτός από το μετάλλιο στο ομαδικό, κατέκτησε και δύο ασημένια μετάλλια στα ατομικά με πρωταγωνιστές τους Νικόλαο Μπουλούκο και Χρυσή Μόρφη Μέτζου στις κατηγορίες BC1 ανδρών και BC4 γυναικών.

Τα αποτελέσματα στα ομαδικά και τα ζευγάρια:

BC1/2 Team

Round 1: Ελλάδα-Ιταλία 10-1

Round 2: Μαλαισία-Ελλάδα 4-6

Round 3: Ελλάδα-Τσεχία 4-6

Round 5: Ελλάδα-Κροατία 6-3

BC4 Pairs

Round 1: Κροατία-Ελλάδα 2-0 τάι μπρέικ (5-5)

Round 2: Ελλάδα-Ουγγαρία 4-

Round 4: Σλοβενία-Ελλάδα 2-6

Round 5: Ελλάδα-Ισπανία 6-9

Διαβάστε επίσης:

Ελευθερία Καστρινάκη: Η αρχιτέκτονας που κατασκευάζει αθλητικό εξοπλισμό για ΑμεΑ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως