30η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς στην πλαζ Αρετσούς

30η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς στην πλαζ Αρετσούς

Με μια θαυμάσια και μεγάλη ποικιλία φυτών και λουλουδιών εγκαινιάζεται  την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, από το Δήμαρχο Καλαμαριάς,Θεοδόση Μπακογλίδη, η 30η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς, στην πλαζ Αρετσούς.

Την έκθεση που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα παρουσίασης ανθοκομικών προϊόντων διοργανώνει η Δημοτική Εμπορική Τουριστική  Επιχείρηση Καλαμαριάς Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ. Εκατοντάδες είδη λουλουδιών και φυτών θα είναι και πάλι οι πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης και οι επισκέπτες από την πλευρά τους  θα έχουν τη δυνατότητα μέχρι  και την Τετάρτη 10 Μαΐου να θαυμάσουν  τη μεγάλη ποικιλία  που αναδύουν το άρωμα της Άνοιξης και  να διαλέξουν ό,τι επιθυμούν για τους ανθόκηπους και τις γλάστρες τους. Ταυτόχρονα πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που  θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ με την συμμετοχή Συλλόγων της περιοχής της ανατολικής Θεσσαλονίκης θα διασκεδάζουν τους επισκέπτες.

Σε αυτή τη γιορτή της φύσης, 50 περίπου εκθέτες συμμετέχουν , παραγωγοί φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου –εποχιακού και εκθέτες μ ε παρεμφερή προϊόντα από την κεντρική Μακεδονία, επιχειρήσεις με είδη κεραμικής – λαϊκής τέχνης, διακόσμησης, χειροτεχνίας αλλά και επιχειρήσεις με είδη εξοχής, κήπου και καλοκαιρινού ενδιαφέροντος, εκθέτοντας  τα προϊόντα τους.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει και  ο παραγωγός και συλλέκτης Μιχάλης Τσομπανίδης με τη σπάνια συλλογή  τροπικών ψαριών, δενδρυλλίων μπονσάϊ αλλά  και ξυλόγλυπτες κατασκευές.

Η Ανθοκομική, σημαντικό βήμα παρουσίασης ανθοκομικών προϊόντων,  είναι ένας θεσμός που καταξιώθηκε, αγαπήθηκε και λειτουργεί εδώ και τριάντα χρόνια από τη Δημοτική Εμπορική και Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς και σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου όλης της πλαζ Αρετσούς.

Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση συμβάλουν και η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς, το Κέντρο Ειδικής Αγωγής με το τμήμα Γεωπονίας,Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, η Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς και  το Ζωοφιλικό Οικολογικό Σωματείο «Μαζί Μπορούμε».

Διάρκεια: Τετάρτη 26 Απριλίου –  Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Το ωράριο της έκθεσης είναι:
Τετάρτη 26 Απριλίου: 19:00 μ.μ. Εγκαίνια
Καθημερινές: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 21:30
Σαββατοκύριακα και Πρωτομαγιά: 10:00 – 22:00

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Τετάρτη 26 Απριλίου
    19:00 Εγκαίνια
    19:30 Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από την Προποντίδα και την Μακεδονία από τον Σύλλογο Κουριωτών «Ο Ταξιάρχης»

Πέμπτη 27 Απριλίου
    10:00 Διανομή παραδοσιακών σπόρων και εκπαίδευση καλλιέργειας αστικού λαχανόκηπου σε μαθητέσ απο την τοπική ομάδα του Πελίτι Θεσσαλονίκης
    19:30 Παραδοσιακοί χοροί τμημάτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημ. Σχολείου Καλαμαριάς

Σάββατο 29 Απριλίου
    19:00 η «Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς» θα μας παρουσιάσει τμήματα κιθάρας, tae kwo do, την ακαδημία ξιφασκίας καθώς και τα χορευτικά τμήματα latin-ευρωπαικών χορών, το παιδικό τμήμα zumba και τον Όμιλο παραδοσιακών χορών ενηλίκων.
    20:15 Η χορευτική παρέα » Οιδιπλοπενιές» θα μας κρατήσει συντροφιά με λαϊκές νότες.

Κυριακή 30 Απριλίου
    19:00 Ο Πολιτιστικός, Κοινωνικός & Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «DANCE FANTA SY», θα μας ψυχαγωγήσει με μοντέρνους χορούς και μαζορέτες
    20:00 Ο Μορφωτικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Καλαμαριάς  » ΡΥΘΜΟΣ» θα μας παρασύρει με τους λάτιν, ευρωπαϊκούς και ελληνικούς ρυθμούς τους.

Δευτέρα 1 Μαΐου
    Πρωτομαγιάτικο Γλέντι

Τρίτη 2 Μαΐου
    19:00 Μικρασιάτικοι και νησιώτικοι χοροί από τον Προοδευτικό Σύλλογο Αρετσούς – Δέκρων

Τετάρτη 3 Μαΐου
    19:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» θα μας παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς απο τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και τα νησιά με τμήματα ενηλίκων και παιδιών.
    20:00 Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κατοίκων Φοίνικα, θα μας κρατήσει συντροφιά με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών

Πέμπτη 4 Μαΐου
    19:00 Αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία του Προοδευτικού Συλλόγου Αρετσούς – Δέρκων.
    19:30 Τραγούδια από την χορωδία του Κ.Α.Π.Η. και το Κ.Α.Π.Η. Κηφισιάς

Παρασκευή 5 Μαΐου
    19:00 Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης & Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με Αναπηρίες «Ο ΣΩΤΗΡ», θα μας παρουσιάσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών και μουσικοθεραπείας και τραγούδια απο τη χορωδία τους
    19:30 Χορευτικά σχήματα παραδοσιακών και λάτιν σύγχρονων χορών του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κηφισιάς – Βότση

Σάββατο 6 Μαΐου
    18:55 Σύντομοι λαϊκοί χοροί από τον Κοινωνικό Σύνδεσμο Κατοίκων Χαριλάου
    19:00  Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος » Η Μπουμπουλίνα» θα μας ψυχαγωγήσει με ελληνικούς, παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα του Συλλόγου.
    19:30 Πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα και τμήματα μοντέρνου χορού από τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο » Ναύαρχος Βότσης»

Κυριακή 7 Μαΐου
    18:30 Τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί από τις αλησμόνητες πατρίδες από την Ένωση Ομογενών εκ Κωσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδας
    19:30 Ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «ΟΙ ΜΙΘΡΙΟΙ» θα μας παρουσιάσει ποντιακούς και παραδοσιακούς χορούς (Μακεδονία & Θράκη) καθώς και λαϊκούς χορούς από τα τμήματα του.

Δευτέρα 8 Μαΐου
    19:00 Ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά», θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την Κρήτη. Τίτλος προγράμματος «Με τη μορφή σου η άνοιξη είναι σημαδεμένη κι ό,τι λουλούδι και να βγρί την ομορφιά σου παίρνει»
    19:30 Χορογραφία μοντέρνου χορού απο τον Γ.Σ. «Ηφαιστίωνας» Καλαμαριάς
    19:40 Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμαριάς «Καλλίστη» μας διασκεδάζει με σύγχρονους, λαϊκούς & παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Τρίτη 9 Μαΐου
    19:00 Παραδοσιακοί χοροί παιδικών τμημάτων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς
    19:30 Τραγούδια από την χορωδία του Κεντρικού Κ.Α.Π.Η. Κρήνης – Φοίνικα – Καραμπουρνάκι, ποντιακοί χοροί από το Κ.Α.Π.Η. Κηφισιάς και παραδοσιακοί χοροί από το Κ.Α.Π.Η. Καραμπουρνάκι.

Τετάρτη 10 Μαΐου
19:00 Παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα από τον χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.