Πέθανε ο θρύλος της τζαζ Τσικ Κορία

Ο θρύλος της αμερικανικής τζαζ, Τσικ Κορία, πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου από σπάνια μορφή καρκίνου σε ηλικία 79 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Η ανάρτηση στο facebook αναφέρει τα εξής:

«Μετά λύπης μας ανακοινώνουμε ότι ο Τσικ Κορία πέθανε σε ηλικία 79 ετών, στις 9 Φεβρουαρίου, από μία σπάνια μορφή καρκίνου η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Σε όλη του τη ζωή και καριέρα, ο Τσικ, απόλαυσε την ελευθερία και την χαρά να δημιουργεί κάτι καινούργιο και να παίζει τα παιχνίδια που παίζουν οι καλλιτέχνες. Υπήρξε ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, όπως και μεγάλος μέντορας για πολλούς. Μέσα από την δουλειά του και τις πολλές δεκαετίες που πέρασε γυρίζοντας τον κόσμο με τις συναυλίες του, άγγιξε και ενέπνευσε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων…”

Το μήνυμα του μουσικού πριν από το θάνατό του
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα στο ταξίδι μου, και βοήθησαν να κρατηθεί λαμπερή η φλόγα της μουσικής», έγραψε ο Κορία σε μήνυμα που συντάχθηκε πριν τον θάνατό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση που ετοίμασε η ομάδα του.

«Είναι η ελπίδα μου όσοι έχουν μια αμυδρή επιθυμία να παίξουν, να γράψουν, να κάνουν μια παράσταση, να το κάνουν. Αν όχι για τους εαυτούς σας, τότε για εμάς τους υπόλοιπους. Δεν είναι μόνο επειδή ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά επειδή είναι απλώς πολύ διασκεδαστικό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε