35 Νομικοί της πόλης καταγγέλουν σεξιστικές πρακτικές σχετικά με την ανάληψη καθηκόντων από γυναίκες στη δημόσια σφαίρα της πόλης

35 Νομικοί της πόλης καταγγέλουν σεξιστικές πρακτικές σχετικά με την ανάληψη καθηκόντων από γυναίκες στη δημόσια σφαίρα της πόλης

Ομάδα αποτελούμενη από 35 νομικούς της Θεσσαλονίκης, χαιρετίζει την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα ενώ καταγγέλει τη σωρεία σεξιστικών, προσβλητικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών και συμπεριφορών που προκάλεσε – όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους – η έντονη παρουσία γυναικών στη δημόσια σφαίρα και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. 
 
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά.
 
“Η έντονη παρουσία γυναικών στη δημόσια σφαίρα και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων πυροδότησε σωρεία σεξιστικών δημοσιευμάτων, σχολίων και αναφορών, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχοποιώντας τις νέες, αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες υπουργούς και υφυπουργούς, αναγνωρίζοντάς τους ρόλο ως «σεξουαλικά αντικείμενα» ή «αντικείμενα πόθου», με στόχο τον ευτελισμό και την απαξίωση της πολιτικής τους δράσης, της προσωπικότητας και της υπόστασής τους, ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητά τους και το δημόσιο λόγο που εκφέρουν. Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους σεξιστικές, προσβλητικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές και συμπεριφορές”
”Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να ευαισθητοποιηθούν και να συμπράξουν στην επιβολή και εφαρμογή ενιαίων κανόνων συμπεριφοράς απέναντι στη γυναικεία δημόσια παρουσία στη βάση της ισοτιμίας τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στους ιστότοπους στα μεσα κοινωνικης δυκτυωσης, όσα –δυστυχώς- υιοθετούν και αναπαράγουν τέτοιες σεξιστικές και προσβλητικές πρακτικές.
 
Τα ζητήματα της ισότητας των φύλων αποτελούν ζητήματα δημοκρατίας
 
Η εμπέδωσή της δημοκρατίας προϋποθέτει διαρκή εγρήγορση και ενεργή προσπάθεια όλων μας, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.
 
Καταδικάζουμε παρόμοια περιστατικά, και καλούμε σε επιφυλακή όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, άνδρες και γυναίκες, στην κατεύθυνση της απόκρουσης και της αποφυγής της δημουργίας σεξιστικών προτύπων και της με κάθε τρόπο αναπαραγωγής τους και της ηθικής απομόνωσης των κατασκευαστών και εμπνευστών σεξιστικών δημοσιευμάτων και παραγωγών του σεξιστικού λόγου εν γένει με τελικό σκοπό την οριστική εξάλειψή τους”.
 
Οι 35 νομικοί που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι οι:
Μανόλης Λαμτζίδης, Πρ. Πρόεδρος ΔΣΘ, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς
Ρωξάνη Κωστατζίκη, πρ. μέλος ΔΣ ΔΣΘ, πρ. μέλος Αντιπροσωπείας ΔΣΘ στο CCBE (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων)
Έρση Φωτοπουλου, πρ. Ταμίας ΔΣΘ, πρ. Αντιπρόεδρος ΔΣ ΚΑΔΙΘ
Κώστας Αμπατζας , Πρόεδρος ΟΣΕΘ
Δημήτρης Τσελούδης
Θανάσης Αλεξόπουλος, μέλος ΔΣ ΔΣθ
Ηλίας Γκίνδης, μέλος ΔΣ ΔΣΘ
Ζηνοβία Καδηγιαννάκη
Λεωνίδας Σδούκος
Θρασύβουλος Τζίκας
Σάββας Ταυρίδης.
Κηπουρού Ελένη
Παπαθεοδωρου Κατερίνα
Αγλαΐα  Zωρδούμη 
Γιώργος Σάρλης, πρ. Γ. Γραμμ. Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Παρασκευή Φιριπη
Χρήστος Λαμπάκης
Στάθης Σιαμέλης
Τσερβένης Χρήστος
Γρηγόρης Γ. Εδιρνέλης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου
Θεόφιλος Αλεξόπουλος
Αστέριος Παπαδημητρίου
Φωτεινή Αχτσίδου, πρ. μέλος ΔΣ ΔΣΘ 
Σκέντου Δέσποινα
Γιάννης Αντωνιάδης, Πρόεδρος Ο.Π.Ι.
Βασιλακάκης Γιάννης, πρ. μέλος ΔΣ ΔΣΘ
Μάχη Μαργαρίτη, πρ. μέλος ΔΣ ΚΑΔΙΘ
Αθηνά Γούλιαρου
Ολυμπία Χρυσάφη-Λάτσιου, μέλος ΔΣ ΕΥΑΘ
Παναγιώτης Γεωργιάδης
Κωνσταντίνα Χαριζάνοβα
Έλενα Κώστοβα 
Καρακώστα Θάνη 
Hλίας Αμανατίδης
Κυριακή (Κική) Βελλίκη

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως