35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2019

35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2019

35η Philoxenia. 35 και χρόνια και στνεχίζει η  μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας. Στο πλαίσιο της PHILOXENIA, o εκθεσιακός κόμβος συνάντησης θα φιλοξενήσει 110 Hosted Buyers, 100 άτομα από ομαδικές εμπορικές επισκέψεις από 37 χώρες. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

35…και συνεχίζουμε!
H Philoxenia, εδώ και 35 χρόνια υποδέχεται και φιλοξενεί εκθέτες και επισκέπτες της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Η Philoxenia είναι:
    η κλαδική έκθεση που με συνέπεια και συνέχεια αποτελεί εδώ και 35 χρόνια ουσιαστικό θεμέλιο για το ελληνικό τουριστικό επιχειρείν.
    ο εκθεσιακός και συνεδριακός κόμβος συνάντησης φορέων και ιδιωτών του τουρισμού στον  οποίο συγκεντρώνονται τα καινοτόμα στοιχεία και οι τάσεις του κλάδου.
    οι πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες και δράσεις μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.
    το καθιερωμένο PR ραντεβού των επαγγελματιών του τουρισμού στην Θεσσαλονίκη.
    η φιλοξενία του σήμερα και του αύριο στον ΚΟΣΜΟ!

Σφυγμομετρά τους αναπτυξιακούς ρυθμούς και τις τάσεις που υπαγορεύουν οι διεθνείς εξελίξεις στον τουρισμό, ενώ παράλληλα, αποτελεί τη μεγάλη σκηνή συνάντησης των παραγόντων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Για το 2019, η καθιερωμένη τουριστική έκθεση της χώρας υποδέχεται επαγγελματίες και κοινό στις 8-10 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλία είναι η φετινή Τιμώμενη Περιφέρεια της PHILOXENIA! Eπισκεφτείτε τη διεθνή έκθεση τουρισμού από τις 8-10 Νοεμβρίου και ενημερωθείτε για τα μοναδικά νησιά, τις αξιόλογες παραλίες, τη θρησκευτική κληρονομιά και τα τοπία απαράμιλλης ομορφιάς που έχει να προσφέρει η Θεσσαλία, στον κλάδο του τουρισμού.

Τιμώμενη χώρα της 35ης Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA είναι… η Πολωνία!
Το 2019 η Πολωνία και η Ελλάδα γιορτάζουν την 100η επέτειο από την εδραίωση των διπλωματικών σχέσεων. Για να εορτάσουμε αυτή την μοναδική επέτειο, η Πολωνία συμμετέχει ως τιμώμενη  χώρα στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2019.Επισκεφτείτε την έκθεση και ενημερωθείτε για τον επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό σας!

Dark Tourism
Οι πόλεις συνήθως αυτοπροσδιορίζονται μέσα από την ιστορία τους. Ωστόσο αυτή η ιστορία, εμπεριέχει πολλές φορές μια κληρονομιά προερχόμενη από δραματικά γεγονότα, τα οποία άφησαν το ισχυρό τους «αποτύπωμα» σε μια περιοχή ή σε μια πόλη, είτε για κοινωνικούς είτε για πολιτικούς λόγους.

Έτσι οι πόλεις, σε βάθος χρόνου, μέσα από την ιστορική τους μνήμη έχουν να παρουσιάσουν το δικό τους «σκοτεινό» αφήγημα με «αυθεντικά» διακριτικά χαρακτηριστικά, τα οποία τα τελευταία χρόνια, αποτελούν πόλο έλξης για ένα νέο εναλλακτικό τουριστικό ρεύμα, αυτό του Σκοτεινού Τουρισμού.

Το φετινό συνέδριο της PHILOXENIA θα προσπαθήσει να διερευνήσει το ρόλο που παίζει το «σκοτεινό παρελθόν» ενός τόπου-προορισμού στη δημιουργία ελκυστικών αφηγημάτων και στην τουριστική εκμετάλλευση αυτών (Dark Tourism), κυρίως σε τοπικό επίπεδο, προσκαλώντας αξιόλογους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, θα επιδιώξει να εξετάσει ένα ευρύ πεδίο ερευνητικών θεμάτων που θα περιλαμβάνει από αντιπροσωπευτικά μουσεία και νεκροταφεία μέχρι πολεμική κληρονομιά και φυλακές, από μνημεία και διαδρομές μνήμης (τουρισμός ολοκαυτώματος) μέχρι τη διαχείριση εγκληματικών τοπίων, αλλά και τη σύνδεσή τους με τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τουριστικών προορισμών εκμετάλλευσης του dark tourism, όπου συρρέουν χιλιάδες τουριστών που αναζητούν συναρπαστικές εμπειρίες διακοπών  ανά τον κόσμο, αποτελούν: To Ground Zero στη Νέα Υόρκη, το  Άουσβιτς στην Πολωνία, το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον, το Colosseum στη Ρώμη, το Peace Memorial Park στη Χιροσίμα, η Σπιναλόγκα στην Ελλάδα και πολλοί άλλοι προορισμοί.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές του τουρισμού και θα παρέχει βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν, κατόπιν αιτήματός τους κατά την προσέλευσή τους.

Η είσοδος είναι δωρεάν κατόπιν εγγραφής!

35η PHILOXENIA
International Tourism Exhibition
8-10/11/2019

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρασκευή: 11:00-20:00 Μόνο για εμπορικούς επισκέπτες
Σάββατο: 10:00-20:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό
Κυριακή: 10:00-19:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό
Διοργάνωση & Επιμέλεια: “Greek Instagramers Events”

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως