36η KOSMIMA: Αυξημένη επισκεψιμότητα στην έκθεση

Θεσσαλονίκη 15/11/2022: Αποφασισμένοι να εφοδιάσουν τα καταστήματά τους με καινούργια κοσμήματα και να προχωρήσουν σε εμπορικές πράξεις, μετά τις αρρυθμίες που προκάλεσε η περίοδος της πανδημίας, φαίνεται ότι επανήλθαν φέτος στην 36η διεθνή έκθεση KOSMIMA οι επαγγελματίες του κλάδου του κοσμήματος, με αποτέλεσμα η διοργάνωση να συγκεντρώσει αυξημένη επισκεψιμότητα και συγκεκριμένα 1550 εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, ΔΕΘ-Helexpo AE.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η KOSMIMA αποτύπωσε τα αυξημένα μεγέθη της φετινής τουριστική σεζόν, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), Πέτρος Καλπακίδης, σημειώνοντας ότι το καλοκαίρι του 2022 πήγε «εξαιρετικά καλά» για το ελληνικό κόσμημα, ειδικά σε νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Μυτιλήνη, με βασικό χαρακτηριστικό τις αυξημένες σε τεμάχια πωλήσεις χαμηλότερης αξίας κοσμημάτων.

Αναλυτικότερα, οι εμπορικοί επισκέπτες της KOSMIMA, που μέτρησε 40 εκθεσιακές συμμετοχές (μεταξύ άλλων από Ινδία, Βουλγαρία, Τουρκία, Εσθονία και Ιταλία), προήλθαν από διάφορες περιοχές της χώρας (Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Σέρρες, Χαλκιδική, Φλώρινα, Κατερίνη, Πέλλα, Βόλο, Ξάνθη, Λευκάδα, Λασίθι, Αρκαδία, Άρτα, Αττική, Λάρισα, Χίο, Κέρκυρα, Κοζάνη, Καβάλα, Καστοριά, Βέροια, Δράμα, Δωδεκάνησα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή) και οι ξένοι από Κύπρο, Σερβία, Αλβανία, Κόσοβο και Τουρκία.

«Το αισιόδοξο κλίμα που δημιουργήθηκε στην έκθεση αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένη προσέλευση εκθετών και επισκεπτών και στο Athens International Jewellery Show, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου του 2023 στην Αθήνα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της KOSMIMA διοργανώθηκε και ο 33ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «1922-2022: η Μικρά Ασία στο Ελληνικό Κόσμημα 100 χρόνια μετά» από την ΠΟΒΑΚΩ, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. Τα έργα μάλιστα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Η επόμενη KOSMIMA θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 21-23 Οκτωβρίου του 2023.


 

Διαβάστε σχετικά:

Ο λαμπερός κόσμος της KOSMIMA στη ΔΕΘ