«39ο Φεστιβάλ Ολύμπου»

«39ο Φεστιβάλ Ολύμπου»

Tο πρόγραμμα του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου είναι πλούσιο σε θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις αξιόλογων καλλιτεχνών που δίνουν πολιτιστικό χρώμα στις καλοκαιρινές βραδιές της περιοχής. Το αρχαίο θέατρο Δίου, το Βυζαντινό Κάστρο Πλαταμώνα, ο Βυζαντινός ιερός ναός της Παναγίας στην Κονταριώτισσα και το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου είναι οι χώροι ιστορικής σημασίας που θα φιλοξενήσουν τα δρώμενα.

Επιπλέον, φέτος εγκαινιάζεται ο θεσμός της τιμώμενης χώρας με πρώτη χώρα την Γαλλία. Στα πλαίσια αυτά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει γαλλικό θέατρο, γαλλική μουσική, έκθεση γαλλικού βιβλίου και σε παγκόσμια πρεμιέρα έκθεση με γκραβούρες από το Μουσείο του Λούβρου με θέμα τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με απόφαση του ΟΡ.ΦΕ.Ο (Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου) καθαρά έσοδα από τις εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης».

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στο www.festivalolympou.gr

Άρωμα Γαλλίας αποπνέει η επίσημη κατοικία των ολύμπιων θεών, αφού αυτήν τη χρονιά στο 39ο Φεστιβάλ Ολύμπου τιμώμενη χώρα είναι η Γαλλία, ενώ στα ατού της διοργάνωσης -που θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου- συγκαταλέγεται και η συναυλία του διεθνούς φήμης Ντέμη Ρούσσου. Σημειώστε, ακόμη, ότι στις καινοτομίες του φεστιβάλ είναι και η καθιέρωση μιας θεματικής που θα διέπει τις εκδηλώσεις, αρχής γενομένης από φέτος με την κωμωδία.

Η επιλογή της Γαλλίας δεν ήταν τυχαία, αφού, όπως διευκρινίζουν οι διοργανωτές, ήδη υπάρχει συνεργασία μέσω της πρεσβείας και του προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό και με μια πιο έντονη διάθεση εξωστρέφειας, το 39ο Φεστιβάλ Ολύμπου παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα έκθεση με γκραβούρες του Μουσείου Λούβρου από τις κατακτήσεις του Μ. Αλεξάνδρου και τις γιορτές του Βασιλιά Ηλιου στις Βερσαλλίες από τις 17 Ιουλίου, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, ενώ το Σάββατο 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Ντέμη Ρούσσου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.

Το πρόγραμμα

«Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι (3/7, Αρχαίο Θέατρο του Δίου)
συναυλία των Ελευθερίας Αρβανιτάκη και Τάνιας Τσανακλίδου (24/7, Αρχαίο Θέατρο του Δίον).
«Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, ο οποίος πρωταγωνιστεί μαζί με τη Σμαράγδα Καρύδη (25/7, Αρχαίο Θέατρο Δίου).
από το Θέατρο Τέχνης (31/7, Αρχαίο Θέατρο Δίου).
Μουσική συνέχεια τον Αύγουστο με τον Δημήτρη Μπάση και την Ορχήστρα Νέων του δήμου Δίου (1/8, Αρχαίο Θέατρο Δίου).
«Ιππής» του Αριστοφάνη με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Αρμένη και Παύλο Χαϊκάλη (6/8, Αρχαίο Θέατρο Δίου). 

Και φέτος θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες αρχαιολογικές ανακοινώσεις (8/8, Αγιονέρι),
ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια συναυλία με γαλλικά κομμάτια και τίτλο «Dream night» (8/8, Κάστρο Πλαταμώνα).
Τη μουσική σκυτάλη παίρνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα (13/8, Αρχαίο Θέατρο Δίου),
το Εθνικό Ωδείο και η Βυζαντινή Χορωδία του δήμου Δίου «Εάλω η Πόλη» (14/8, Βυζαντινός Ναός Παναγίας Κονταριώτισσας) και

Επονται τα από την Αττική Αυλαία και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη με τους Γιώργο Παρτσαλάκη και Ελένη Καστάνη (18/8, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου),
η «Ομήρου Οδύσσεια» της Κάρμεν Ρουγγέρη (21/8, Αρχαίο Θέατρο Δίου),
κοντσέρτο πιάνο του Ζουλιέν Ντουσούντ (22/8, Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου), η αριστοφανική «Λυσιστράτη» από το Εθνικό Θέατρο (23/8, Αρχαίο Θέατρο Δίου)
και η ροκ όπερα «No Shakespeare please» με τους Μπέσσυ Μάλφα και Γεράσιμο Σκιαδαρέση (28/8, Αρχαίο Θέατρο Δίου).
Η αυλαία θα πέσει με τη γαλλική χορωδία «Chorali» (30/8, Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου).

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως