3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης

3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης

Η πενθήμερη 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνεται από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού,  θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου 2010 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι θα συγκεντρωθούν στο Λιμάνι (στο ύψος του Ερυθρού Σταυρού) και από εκεί θα κατευθυνθούν πεζή, με τις παραδοσιακές στολές και τα λάβαρά τους, μέχρι το χώρο των εκδηλώσεων, όπου θα γίνει και η παρουσίασή τους. Και φέτος θα είναι στημένες τρεις εξέδρες, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, αναβιώσεις εθίμων, θεατρικά δρώμενα κ.ά.

Πρόκειται για τη «μεγαλύτερη πολιτιστική γιορτή της αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιεί κάθε δύο χρόνια η Νομαρχία Θεσσαλονίκης», όπως τονίζει ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπου θα συμμετάσχουν 150 περίπου σύλλογοι, φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κοινωνικοί φορείς, σχολές θεάτρου και χορού, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές τους. Φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση οι Νομαρχίες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και Πιερίας, καθώς και δήμοι από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Στόχος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης είναι η γνωριμία όλων των φορέων και συλλόγων του νομού που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού και αφετέρου η προβολή των δραστηριοτήτων τους.

Σε κάθε φορέα παραχωρείται ένα περίπτερο της Έκθεσης Βιβλίου (ευγενική παραχώρηση του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος),  όπου θα υπάρχει η δυνατότητα έκθεσης των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων του φορέα. Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργήσουν τρεις εξέδρες για την παρουσίαση παραδοσιακών χορών, μουσικής, χορωδιών, θεατρικών δρώμενων, αναβιώσεων, τοπικών εθίμων κλπ.

Χορηγοί της 3ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης είναι η Cosmote, η Τράπεζα Πειραιώς και η Σουρωτή. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η τηλεόραση της ΕΤ3, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί 9,58 FM, 102 FM, 95,1 Cosmoradio, RSO 91,7 και η εφημερίδα Karfitsa.

Στο δικτυακό τόπο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (www.nath.gr), στην ενότητα Δελτία Τύπου – Εκδηλώσεις, μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα του πενθημέρου της 3ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως