3ο Διεθνές Συνέδριο για την ετυμολογία της ελληνικής

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη) του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των ετήσιων διεθνών συνεδρίων για τη διαχρονική και διατοπική μελέτη της ελληνικής, διοργανώνει το «3ο Διεθνές Συνέδριο για την ετυμολογία της ελληνικής: ελληνική και βαλκανική ετυμολογία» στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2022, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (Αγ. Δημητρίου 159Α) στη Θεσσαλονίκη, και διαδικτυακά.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να εξετάσει ζητήματα που αναφέρονται στην ετυμολογία της ελληνικής γλώσσας όλων των περιόδων της και των μορφών της, διαλεκτικών και μη.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

Alain Blanc (Πανεπιστήμιο του Rouen-Normandie, Γαλλία),
Michael Meier-Brügger (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, Γερμανία)

 

Συμμετοχή

Το δικαίωμα συμμετοχής έχει οριστεί:

  • Για παρακολούθηση διά ζώσης, στα 30€, καταβάλλοντας το ποσό την πρώτη μέρα στον χώρο του Συνεδρίου.
  • Για διαδικτυακή παρακολούθηση (με εγγραφή μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος), και για φοιτητές και φοιτήτριες, στα 10€.

Μετά τη λήξη του Συνεδρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, 10.30-13.30 Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο “Πώς καθοριζεται το γλωσσικό λάθος;”, το οποίο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι σύνεδροι που επιθυμούν.

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν εγγραφεί στο Σεμινάριο ΔΕΝ χρειάζεται να εγγραφούν στο Συνέδριο αλλά θα λάβουν τον σύνδεσμο για την παρακολούθησή του.

► Info

«3ο Διεθνές Συνέδριο για την ετυμολογία της ελληνικής: ελληνική και βαλκανική ετυμολογία»
4 και 5 Νοεμβρίου 2022
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
Και διαδικτυακά

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, γρ. 418, Nέο Kτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, Α.Π.Θ.
E‐mail: greek-language-conference@phil.auth.gr
Τηλ.: 2310 997128


Διαβάστε επίσης:

Έκθεση για τον μυστικό τύπο της Εθνικής Αντίστασης