Συνέδριο

42ο Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο στο Κέντρο Ιστορίας Δ. Θεσσαλονίκης

Για μια ακόμη χρονιά το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης υποδέχεται το 42ο (ΜΒ΄) Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο, της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας που φέτος είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην τελετή έναρξης του 42ου Πανελλήνιου Ιστορικού Συνεδρίου, την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με ιστορική, νομική και γενοκτονολογική προσέγγιση. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Ο Ελληνισμός του Πόντου» σε επιμέλεια Σοφίας Αμπερίδου, με τη συμμετοχή 17 καλλιτεχνών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Πέμπτη 11 (10.00-13.30) καθώς και την Παρασκευή 12 Μάϊου (10.00 – 14.30) με συνεδρίες ελεύθερων ανακοινώσεων, στις οποίες συμμετέχουν τακτικά και έκτακτα μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, διακεκριμένοι επιστήμονες που θεραπεύουν όλες τις περιόδους της ελληνικής Ιστορίας, νέοι ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες ελληνικών ΑΕΙ και ερευνητικών κέντρων.

► Info

«Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ιστορική, νομική και γενοκτονολιγική προσέγγιση»

Στην Αίθουσα Συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μπίλλη

Από την Τετάρτη 10 Μαΐου (19:00) έως και την Παρασκευή 12 Μάϊου 2023 (10.00 με 14.30)

Αφίσα

  • Το cityportal σας συνιστά πριν μεταβείτε σ έναν χώρο, να επικοινωνείτε μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρα και ώρα, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση, αλλαγή, ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, εκδηλώσεων με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως