46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλη την Ελλάδα, προσαρμόζει τις εκδηλώσεις του, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, σε μία μόνο ημέρα και όχι σε τρεις, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με αίσθημα ευθύνης, πήραμε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας στη χώρα μας όλα τα απαραίτητα μέτρα, προσαρμόζοντας τη λειτουργία και τη δράση μας, για να προφυλάξουμε σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες την υγεία των μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Έτσι θα κάνουμε και στο Φεστιβάλ», τονίζει το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, ανακοινώνοντας ότι το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και με ώρα έναρξης τις 7.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

– Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από τους Γιώργο Αετόπουλο και Κώστα Καρμπά.

– Μουσικό – αφηγηματικό αφιέρωμα με τίτλο: «Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ταξιδέψει ακόμη! Στην κοινή πάλη των λαών είναι η ελπίδα!», από το συγκρότημα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

– Ομιλία με τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

– Λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο: «Κάνουμε “βάρδια” στα λαϊκά» με τους Νίκο Ταλέα, Βασίλη Πρατσινάκη και Μαρία Φραγκούλη.

Και στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη θα τηρηθούν τα ίδια αυστηρά υγειονομικά μέτρα με τις εκδηλώσεις του κεντρικού Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα:

– Η πρόσβαση στους χώρους του Φεστιβάλ θα γίνεται ελεγχόμενα από περισσότερες εισόδους, με τις «πύλες» του Φεστιβάλ να ανοίγουν 2 ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.

–  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

– Θα υπάρχουν αντισηπτικά σε όλο το χώρο ανά μικρές αποστάσεις.

– Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.

– Αυξημένη θα είναι η διάθεση τουαλετών και νιπτήρων στους χώρους που θα διεξαχθεί το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», που θα εξυπηρετούν το σύνολο του κόσμου, καθώς και η εξασφάλιση τακτικής καθαριότητας.

– Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ιατρείο, με ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής.

Σχόλιο για την προσπάθεια φθοράς υλικών του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Η σημερινή συμμετοχή λαού και νεολαίας στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά σήμερα στις 19.30, μπορεί και πρέπει να είναι ηχηρή απάντηση σε τέτοιες ενέργειες υπογραμμίζει η Οργάνωση Περιοχής Μακεδονίας της ΚΝΕ σχολιάζοντας την προσπάθεια φθοράς υλικών στον χώρο που θα γίνει το Φεστιβάλ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Κινούμενοι ως συνήθως θρασύδειλα μέσα στο σκοτάδι αυτοί που ενοχλούνται από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”, επιχείρησαν σήμερα τα ξημερώματα να καταστρέψουν προπαγανδιστικό ταμπλό της ΚΝΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελα, στο χώρο του Φεστιβάλ.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι σε ορισμένους είναι καρφί στο μάτι τους η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή για τα λαϊκά προβλήματα, η μεγάλη απήχηση του φεστιβάλ στις δυτικές συνοικίες και σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέραμε όμως ότι τους ενοχλεί ακόμη και η διεκδίκηση ελεύθερων χωρών για όλο το λαό! Η υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων βέβαια τους έχει γίνει μόνιμη συνήθεια σε όλες τις συνθήκες.

Η σημερινή συμμετοχή λαού και νεολαίας στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά σήμερα στις 19.30, μπορεί και πρέπει να είναι ηχηρή απάντηση σε τέτοιες ενέργειες».

Όλα έτοιμα για το μεγάλο ραντεβού του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκινούν στις 19.30.
Όλοι οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν δυναμικό “παρών”!

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως