475 μεγάλες επιχειρήσεις: Θετικά τα αποτελέσματα για Μητσοτάκη- Ζητούμενο οι άμεσες διορθώσεις για την ανάπτυξη

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, ζητούμενο είναι οι άμεσες διορθώσεις για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και ειδικά της δυτικής. Εύστοχη η αναφορά του πρωθυπουργού, μετά τις εκλογές,  για την ουσία της πολιτικής.

Οι 475 πολίτες και μεγάλες επιχειρήσεις  επισημαίνουν την ανάγκη διορθώσεων για την ανάταξη της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας. Το αναγνώρισαν όλοι.

Προσδοκούμε  την αρωγή της πολιτείας και του ΠΘ στα αναπτυξιακά μας οράματα.

Επιβεβαιώνονται οι επισημάνσεις. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, παρά το κερδοφόρο αποτέλεσμα,  η ΝΔ είναι 2η από το τέλος με τα  χαμηλότερα ποσοστά από όλη την Ελλάδα. Αποτυπώνεται διαφορά 7% από τον εθνικό μέσο όρο και από το 2019 μείωση 1.4% στην Α΄Θεσσαλονίκης και μείον 3% στη Β΄.  Ειδικά στην πολυπληθέστερη δυτική Θεσσαλονίκη η διαφορά είναι 10-12%! 

Αναμένονται οι διορθώσεις των αιτιών που προκάλεσαν τη βύθιση της περιοχής, η αναστροφή στην αποτροπή  επενδύσεων ~500 εκατομυρίων € και στη παραλυσία της πόλης.

Ζητούμενο είναι οι θετικές δημόσιες και πάνδημες ενέργειες όλων!

Προτείνεται η  επικέντρωση στην επίλυση των ουσιαστικών μεγάλων θεμάτων της Θεσσαλονίκης και η αναστροφή των νέων απειλών, όπως:

1) η επικαιροποίηση της ΥΑ 485/2020 στο ΥΠΕΝ για τη διόρθωση από τους παράνομους χάρτες ερήμωσης. Είναι νόμιμο, το επιτάσσει η ΕΕ από το 2019. Οι παρελκύσεις και δήθεν νέες μελέτες δεν είναι νόμιμες και δεν προβλέπονται από τις συνθήκες. Νέα απειλή: Υπεγράφη παράνομα από το ΥΠΕΝ η  επιβεβαίωση των απειλών ερήμωσης δυτικά, μόλις 1 μέρα μετά τις εκλογές 22/5/23.  Στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ΣΜΠΕ του ΓΠΣ Θεσσαλονίκης. Επαναφέρει παράνομα από το “παράθυρο” τους χάρτες ερήμωσης στα δυτικά του Δήμου του 2009, που καταργήθηκαν από τη Ελληνική Βουλή το 2014, ανέκαθεν από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες και ειδικά για τη δυτική Θεσσαλονίκη με έγγραφο το πρ. Π. Γιούνκερ το 2019.  Αποτρέπονται επενδύσεις για παράνομο λόγο!

2) αποφόρτιση των απειλών για 800 επιχειρήσεις για Καλοχώρι- Πόντου. Ακόμη την Πέμπτη το βράδυ από τηλεοράσεως προ των εκλογών, ο ΠΘ “έτρεχε” και ο τ. ΥΜΑΘ  απειλούσε τις 800 επιχειρήσεις … με το λεκτικό … ζητάμε συγνώμη από τη δυτική Θεσσαλονίκη, … θα κάνουμε το πάρκο εξυγίανσης στο Καλοχώρι … “να σας κλείσουμε”!

Προσυπογράφουν,

Ανδρέας Ευστρατίου, Χρήστος Μπόγιας, Αλέκος Κατσιώτης, Έλλη Νικολαίδου, Μένος Ναξιάδης, Νίκος Φιλίππου!

Δηλώσεις ΠΘ το 2022:

Επανέρχομαι στα της δυτικής Θεσσαλονίκης συνολικά. Είπε ο κ. Μητσοτάκης: «θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης ότι θα είμαι προσωπικά κοντά στην προσπάθεια αυτή να μειώσουμε τις ανισότητες. Διότι υπάρχουν σήμερα ανισότητες, όπως υπήρχαν ανισότητες στις υποδομές μεταξύ Θεσσαλονίκης και υπόλοιπης Ελλάδας, έτσι υπάρχουν και εσωτερικές ανισότητες στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης, τις οποίες είμαστε εδώ να διορθώσουμε και να γιατρέψουμε».

 


Θεσσαλονίκη 8/6/2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως