26.1 C
Thessaloniki
25.9 C
Athens

4η Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ

Η 4η Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και του Συλλόγου «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». O Σύλλογος ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στα 6 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 130 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς.

Όμως ο στόχος, που είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, και όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων σε μοσχεύματα, χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να επιτευχθεί. Γι΄ αυτό η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όχι μόνον συνεχίζεται αλλά και συνεχώς εντείνεται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη
του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και θα
καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες
μυελού των οστών.

Στην φετινή δράση συμπράττουν οι παρακάτω 14 κοινωνικοί φορείς:

Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Αχτίδα, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Bloode, Λέσχη LIONS Θεσσαλονίκης ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη,
Καλαμαριάς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Εθνικού Κέντρου
Αιμοδοσίας.

INFO προηγούμενης αιμοδοσίας

Τον περασμένο Νοέμβριο, διοργανώθηκαν με επιτυχία δυο εξορμήσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Χ.Α.Ν.Θ. σε συνδιοργάνωση κοινωνιών φορέων της πόλης και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη, του Δήμου Καλαμαριάς και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. 150 εθελοντές αιμοδότες και εθελοντές δότες μυελού των οστών εμπιστεύτηκαν την ασφαλή διοργάνωση στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. και ξεκλείδωσαν κάθε αναστολή τους, Με αυστηρά προκαθορισμένα ραντεβού και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ορίζεται από τη διαδικασία που έγινε με την εποπτεία του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, εξασφαλίστηκαν 83 μονάδες αίμα και 42 νέοι εθελοντές μυελού των οστών!

Θεωρούμε ότι η προσφορά αίματος είναι η πιο ιερή φιλανθρωπική πράξη υψηλών ιδανικών και αισθημάτων προς τον συνάνθρωπό μας καθώς το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο είναι η ζωή, η οποία πολλές φορές σώζεται μόνο με ΑΙΜΑ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Τομέα Άνθρωπος & Κοινωνία της Χ.Α.Ν.Θ. τηλ 231 600 1000 εσωτ. 0894 & 0884 και [email protected] ή [email protected]

ΑΙΜΑ & ΔΕΙΓΜΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
Η δωρεά σας δεν χωρά αναβολή!

4η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗN Χ.Α.Ν.Θ.
ΔΕΣΜΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 24 Απριλίου 2021, 9.00 πμ – 2.00μμ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΈΛΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsoQygZbYuhR6XeMChW853FgVuhQc
Q_bfSrICu6Mu-QQY72w/viewform?usp=sf_link

Πεποίθηση μας είναι ότι η κοινωνία των πολιτών μέσα από τις κοινωνικές της δομές, όπως τα κοινωφελή σωματεία, τις εθελοντικές οργανώσεις, τις άτυπες συλλογικότητες πολιτών, πρέπει να προωθεί την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και το παράδειγμα του εθελοντή αιμοδότη και δότη μυελού των οστών. Η διοργάνωση εκδηλώσεων Εθελοντικής Αιμοδοσίας με τη συστράτευση κοινωνικών φορέων για μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχή πολιτών μπορούν να πολλαπλασιάσουν την προσφορά και το κοινωνικό όφελος πόσο μάλλον σε εποχή πανδημίας.

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και  παγκοσμίως


 

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
26.1 ° C
26.7 °
25 °
29 %
1.5kmh
20 %
Πα
26 °
Σα
21 °
Κυ
24 °
Δε
27 °
Τρ
27 °