5 μυστικά για υγιή μαλλιά στις διακοπές

Τί συμβουλεύουν οι ειδικοί του κομμωτηρίου KTEIS by Dakis Pap.

Όπως η επιδερμίδα, έτσι και τα μαλλιά μας χρειάζονται φροντίδα και προστασία το καλοκαίρι. Το Cityportal συμβουλεύτηκε έναν από τους πιο γνωστούς hair stylists της Θεσσαλονίκης και σου παρουσιάζει τα 5 must για όμορφα και υγιή μαλλιά το καλοκαίρι.

Γιατί πρέπει να προσέχεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι;

Η εξωτερική στιβάδα της τρίχας αποτελείται από προστατευτικά κύτταρα, ενώ η μεσαία περιλαμβάνει πρωτεΐνες και μελανίνη που δίνει το χρώμα στα μαλλιά. Οι υπεριώδεις ακτίνες αφυδατώνουν την εξωτερική στιβάδα της τρίχας και την καταστρέφουν, ενώ παράλληλα αποδυναμώνουν την πρωτεΐνη. Έτσι, η τρίχα σπάει πολύ πιο εύκολα και εμείς καταλήγουμε με ψαλίδα, θαμπά και κατεστραμμένα μαλλιά. Επιπλέον, οι υψηλές θερμοκρασίες και το αλάτι της θάλασσας κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τα μαλλιά μας.

Ποια σημάδια θα σε κάνουν να ανησυχείς;

Αν το χρώμα των μαλλιών σου ξεθωριάζει, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν εισχωρήσει στην μεσαία στιβάδα της τρίχας, όπου βρίσκεται η μελανίνη. Αν φριζάρουν περισσότερο από πριν, τότε η ζημιά έχει γίνει και στην εξωτερική στιβάδα. Τα ατίθασα μαλλιά δεν είναι σημάδι ότι έχασες την τεχνική σου, αλλά ότι πλέον έχεις πολλές σπασμένες τρίχες.

5 κανόνες για υγιή μαλλιά στις καλοκαιρινές διακοπές

Φροντίσαμε να επισκεφτούμε το KTEIS by Dakis Pap και να ζητήσουμε από την ομάδα των Hair & Color experts του τις συμβουλές τους για όμορφα και υγιή μαλλιά το καλοκαίρι.

  • Πριν φύγεις για διακοπές φρόντισε να κουρέψεις τουλάχιστον τις άκρες των μαλλιών σου, που συνήθως είναι ξηρές και αφυδατωμένες.
  • Πάρε μαζί σου καπέλο ή μαντήλι για την προστασία των μαλλιών από τον Ήλιο. Μην παραλείψεις το αντηλιακό για τα μαλλιά. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι πολύ τέλεια!
  • Πάρε μαζί σου μια χτένα που να είναι «ευγενική» με τα μαλλιά σου, γιατί όταν η τρίχα είναι βρεγμένη γίνεται 10 φορές πιο ευαίσθητη και σπάει εύκολα. Επομένως, η σωστή επιλογή χτένας ξεμπερδέματος είναι must.
  • Απέφυγε τα θερμικά εργαλεία για το hair styling. Είναι ευκαιρία και για τα μαλλιά σου να κάνουν διακοπές. Προτίμησε το φυσικό στέγνωμα και χρησιμοποίησε προϊόντα ενυδάτωσης, όπως μια μάσκα.
  • Τέλος, συμβουλεύσου τον κομμωτή σου για τα προϊόντα περιποίησης που ταιριάζουν στα μαλλιά σου. Τα μαλλιά είναι τόσο μοναδικά όσο εσύ και έχουν τις δικές τους ανάγκες. Το κατάλληλο επαγγελματικό προϊόν φροντίδας μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να σου προσφέρει μια αίσθηση στα μαλλιά που δεν είχες ποτέ πριν.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές μην αμελήσεις μια επίσκεψή στο κομμωτήριο για να δεις σε τι κατάσταση βρίσκονται τα μαλλιά σου και να ανανεωθείς.

KTEIS by Dakis Pap,
Γρηγορίου Λαμπράκη 63,
τηλ. 2310930361.

Φωτογραφία Dayron Villaverde