56α ΔΗΜΗΤΡΙΑ | «Το μουρμούρισμα της σπείρας» στο Γενί Τζαμί

Μια ξεχωριστή δράση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί σκηνής οι θεατές στο Γενί Τζαμί, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ 56α Δημήτρια. Γλυπτική και μουσική θα σμίξουν σε μια performance με στόχο να αναδείξει τα θεμελιώδη και αρχετυπικά χαρακτηριστικά, τόσο της εικαστικής δημιουργίας, όσο και της ηχητικής σύνθεσης – ως σώμα ενιαίο.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια γιορτή γήινων αισθήσεων και δημιουργικότητας, που δίνει σχήμα στο ασχημάτιστο, δομή στο απροσδιόριστο και στερεότητα στο αφηρημένο της μάζας του πηλού.

Όσο ο κεραμίστας Έκτορας Μαυρίδης θα πλάθει ένα τεράστιο κομμάτι πηλού στον τροχό για να δημιουργήσει μια φόρμα οικεία και παγκόσμια, τόσο η μουσική θα ενισχύει τη δυναμική της στιγμής. Η φωνή της τραγουδίστριας Σαβίνας Γιαννάτου, το κοντραμπάσο του Δημήτρη Τίγκα και οι ηλεκτρονικοί ήχοι του Κωστή Δρυγιανάκη, θα ερμηνεύουν με τον δικός του τρόπο, ο καθένας, αυτό που βλέπει, ακούει και αισθάνεται, δηλώνοντας κάθε πτυχή της ανθρώπινης έκφρασης· δηλαδή την ουσία της ίδιας της δημιουργίας. Κι όσο η ώρα θα περνά, η απροσδιόριστη μάζα θα παίρνει μορφή, και ο κεραμίστας θα συνδέεται ακόμη πιο βαθιά με το έργο του, ενώ ο θεατής θα παρακολουθεί μια σφιχτοδεμένη συνέργεια, όπου όλα θα γίνονται ένα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Έκτορας Μαυρίδης (κεραμική)
Σαβίνα Γιαννάτου (φωνητικά)
Κωστής Δρυγιανάκης (ηλεκτρονικά)
Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο

Info

Γενί Τζαμί, Θεσσαλονίκη
Τρίτη 19 Οκτωβρίου
Ώρα Έναρξης:21.00
Είσοδος ελεύθερη, με προσκλήσεις
Παραλαβή προσκλήσεων: Κέντρο Μουσικής, Κουντουριώτου 17, ώρες 10.00-18.00
Και την ημέρα της παράστασης, μετά τις 18.00 στο Γενί Τζαμί
Πρόγραμμα 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων: e-dimitria.gr

Covid Free

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης, κατά την είσοδο στο χώρο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.
Συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως