6 Σεπτεμβρίου γιορτή

6 Σεπτεμβρίου γιορτή

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα 6 Σεπτεμβρίου είναι η 249 ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο (250η σε δίσεκτα έτη).  Υπολείπονται 116 ημέρες.

– 

 
Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου

394 – Μάχη του ποταμού Φρίγδου: Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α΄ νικά τον σφετεριστή Ευγένιο και τον Φράγκο Αρβογάστη.
1522 – Το Victoria, το μόνο πλοίο που απέμεινε από την αποστολή του Φερδινάνδου Μαγγελάνου, επιστρέφει στο Σανλούκαρ δε Μπαραμέδα της Ισπανίας και γίνεται το πρώτο πλοίο που έκανε τον περίπλου του κόσμου.
1955 Σεπτεμβριανά: Οι ελληνικές, εβραϊκές και αρμενικές μειονότητες της Κωνσταντινούπολης είναι ο στόχος ενός πογκρόμ που υποστηρίζεται από την τουρκική κυβέρνηση. Δεκάδες σκοτώνονται στις επακόλουθες ταραχές.
1968 – Παγκόσμιας σημασίας οι ανασκαφές στη Σαντορίνη καθώς τα ευρήματα που ήταν θαμμένα μέσα στη στάχτη δίνουν μοναδικές πληροφορίες για την ζωή το 1550 π.Χ.-1520 π.Χ..
1972 – Σφαγή του Μονάχου: Εννέα Ισραηλινοί αθλητές (μαζί με έναν Γερμανό αστυνομικό) σκοτώνονται από την παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα Μαύρος Σεπτέμβρης, αφού πάρθηκαν όμηροι κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.
1991 – Η Σοβιετική Ένωση αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Βαλτικών κρατών: της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας.
1991 – Το όνομα Αγία Πετρούπολη αποκαθίσταται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, αντικαθιστώντας το Λένιγκραντ με το οποίο ήταν γνωστή από το 1924.
1997 – Πραγματοποιείται στο Λονδίνο η κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους και 2,5 δισεκατομμύρια παγκοσμίως παρακολούθησαν την κηδεία στην τηλεόραση.

 

Γιορτάζουν

 Βίβος, Βιβή: Άγνωστης προέλευσης.

 Ευδόξιος: Αρχαίο ελληνικό όνομα (ευ+δόξα)   
 

 Το καλύτερο δώρο που μπορεί να στείλετε σε κάποιον ή κάποια όταν γιορτάζει είναι ένα μπουκέτο λουλούδια!

Ορθόδοξη Εκκλησία – γιορτές

Ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του αρχαγγέλου Μιχαήλ
Μαρτύρων Ανδρέου, Ανδρόνικου του στρατιώτου, Πελαγίας και Θέκλης
Βίβου, Διονυσίου, Ευδοξίου, Ζήνωνος, Θεοκτίστου Ναυκλήρου, Καλοδότης, Κυριακού, Μακαρίου, Ρωμύλου και των συν αυτών 11000 μαρτύρων και 1104 Στρατιωτών
Φαύστου πρεσβυτέρου και Σαραπάμβωνος Βουλευτού
 

Φωτογραφία Alexas_Fotos Pixabay 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως