{ Εκδηλώσεις }

62ο Φεστιβάλ Φιλίππων 2019 - πρόγραμμα

γράφει ο Παύλος Λεμοντζής


Κατηγορίες: Φεστιβάλ

62ο Φεστιβάλ Φιλίππων 2019 - πρόγραμμαΦέτος, το Φεστιβάλ Φιλίππων έχει θεματική « Ομήρου Οδύσσεια- η τέχνη της επιβίωσης» διαβάστε το πλήρες πρόγραμμά του.

62ο Φεστιβάλ Φιλίππων 2019
 
Μεγάλωσε! Έφτασε στα 62 του χρόνια. Κουβαλάει μνήμες απ την εποχή που ο Σωκράτης Καραντινός το «γέννησε» μαζί με επιφανείς Καβαλιώτες των γραμμάτων και των τεχνών και το ΚΘΒΕ το έκανε καλοκαιρινό του σπίτι. Τρείς μήνες κάθονταν ηθοποιοί και συνεργείο στην γύρω περιοχή, ετοίμαζαν παραστάσεις και τις έπαιζαν στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων. Έπειτα διευρύνθηκε χρονικά , απέκτησε διαφορετική μορφή απ την αρχική του « Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος», έγινε πολυπολιτισμικό, ξέφυγε απ τα στενά όρια των Φιλίππων, απλώθηκε σε όλη την πόλη και, πλέον, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της χώρας στην καλοκαιρινή περίοδο.

Από το 1957 έως το 2019 συναντάμε τέσσερις περίοδους στη διαχρονική πορεία του Φεστιβάλ. Η πρώτη ορίζεται από την τετραετία κατά την οποία τίθενται τα θεμέλιά του από τον αρχαιολόγο Δημήτριο Λαζαρίδη και τον φιλόλογο Χαράλαμπο Λαλένη (1957-1960).
Επόμενο σταθμό συνιστά η πορεία του Φεστιβάλ στο πλαίσιο του νεοσύστατου Κ.Θ.Β.Ε. (1961-1983). Τρίτη περίοδος, η διοργάνωσή του από τον Δήμο Καβάλας κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαπενταετίας (1984-1999) και, στην τελευταία εικοσαετία, την ευθύνη για τη διοργάνωσή του αναλαμβάνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας αρχικά και μετέπειτα ο φορέας «Φεστιβάλ Φιλίππων» υπό την σκέπη της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ».
Όλα αυτά τα χρόνια, το φεστιβάλ Φιλίππων φιλοξένησε πληθώρα παραστάσεων και εκδηλώσεων, φιλοξενήθηκαν στα προγράμματα του κρατικές, ημικρατικές και ελεύθερες θεατρικές σκηνές, αλλά και καλλιτέχνες από ευρύ κύκλο τεχνών. Φέτος, το Φεστιβάλ Φιλίππων έχει θεματική « Ομήρου Οδύσσεια- η τέχνη της επιβίωσης» διαβάστε το πλήρες πρόγραμμά του.
 
To πληρες προγραμμα
 
Διαβάστε εδώ
► παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (62ο Φεστιβάλ Φιλίππων)
► παραστάσεις στο Φρούριο Καβάλας (62ο Φεστιβάλ Φιλίππων)
Ομήρου Οδύσσεια η τέχνη της επιβίωσης εκδηλώσεις στον παλιό ταρσανά, στον λιμενοβραχίονα, στον Φάρο και σε άλλα απρόσμενα μέρη - παράλληλες εκδηλώσεις  (62ο Φεστιβάλ Φιλίππων)

 

 

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ