6η Watercolor International | Πινακοθήκη ΕΜΣ

Εκθέσεις τέχνης στη Θεσσαλονίκη: 6η Watercolor International στην Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών


Η Watercolor International ξεκίνησε ως θεσμός το 2012 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος ήταν να γίνει η υδατογραφία πιο γνωστή στο ευρύ κοινό.

Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης έκθεσης αποτέλεσε το έναυσμα για τη συνέχεια. Στην πρώτη έκθεση συμμετείχαν 30 καλλιτέχνες από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις εκθέσεις (2014, 2016, 2018 και 2021) με ολοένα περισσότερους εικαστικούς από όλον τον κόσμο. Οι εκθέτες επιλέχθηκαν πολύ προσεκτικά, ώστε να συγκεντρωθούν έργα από τους πλέον γνωστούς και επιτυχημένους υδατογράφους παγκοσμίως. Η Θεσσαλονίκη βρισκόταν πλέον στο επίκεντρο των δράσεων και εκθέσεων της Υδατογραφίας στον κόσμο.

Η υδατογραφία είναι ένα από τα πιο προσιτά στον καθένα μέσα, με υλικά που είναι διαθέσιμα από τα μαθητικά μας χρόνια. Ίσως γι’ αυτό να είναι και κάπως παρεξηγημένη ή υποτιμημένη. Όμως στα χέρια ταλαντούχων καλλιτεχνών αποτελεί μια κορυφαία μορφή τέχνης. Οι μεγαλύτεροι και γνωστότεροι ζωγράφοι της ιστορίας ασχολήθηκαν με υδατογραφίας κι έχουν αφήσει σπουδαία έργα! Στις μέρες μας η γλώσσα της υδατογραφίας είναι περισσότερο διεθνής από ποτέ. Οι εκθέσεις σε όλον τον κόσμο πολλές και σημαντικές.

Φέτος, στην 6η έκδοση της Watercolor International συμμετέχουν περισσότεροι από 150 επιλεγμένοι ζωγράφοι. Η WI6 είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Με δεδομένο το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων καλλιτεχνών είναι πλέον καθιερωμένη ως μια από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις αναφοράς για τους καλύτερους ακουαρελίστες από όλες τις χώρες, γεγονός που αποτυπώνεται στο μεγάλο ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 26 Σεπτεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (διάρκεια έκθεσης 26/9 – 25/10).

Εκτίθενται διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, ακόμη και διαφορετικά watermedia σε χαρτί. Έτσι, η έκθεση παρουσιάζει ένα «ψηφιδωτό» τεχνικών και απόψεων της σύγχρονης υδατογραφίας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, με πιο σημαντικές τις παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ώστε το κοινό να μάθει περισσότερα για τον κόσμο της ακουαρέλας. Οι παρουσιάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της έκθεσης από Τετάρτη 27/9 έως Παρασκευή 29/9 και θα είναι ανοικτές για το κοινό, με ελεύθερη συμμετοχή. Επίσης, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου θα διοργανώσουν δύο workshops οι πολύ γνωστοί ακουαρελίστες Michael Solovyev και Keiko Tanabe.

► Info

Έκθεση WI 6
Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Εγκαίνια Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2021 6.30 μμ
Διάρκεια 27 Σεπτεμβρίου – 25 Οκτωβρίου
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα 11.00 –15.00
Τρίτη 11.00 –15.00
Τετάρτη 11.00 – 15.00 & 18.00 – 20.00
Πέμπτη 11.00 – 15.00 & 18.00 – 20.00
Παρασκευή 11.00 – 15.00
Σάββατο 12.00 – 14.00
Κυριακή 11.00 – 15.00


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως