6ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ  Χορωδιών Μιούζικαλ

6ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

Το 6ο  Παγκόσμιο Φεστιβάλ  Χορωδιών Μιούζικαλ, αφιερωμένο στο έργο της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, θα διοργανώσει η χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» στις 7 & 8 Μαΐου 2016,  στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.                           
Η Επίσημη Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 11.30, στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.   
Το  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που πραγματοποιείται εδώ και έξι χρόνια στη Θεσσαλονίκη, είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός θεσμός στον κόσμο ως προς τη θεματική και την καινοτομία του, που έχει αγκαλιαστεί από χορωδίες από όλο τον κόσμο, από  φορείς, συλλογικότητες, προσωπικότητες και  κυρίως από το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης. 
Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο από την ίδρυσή του στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Ειδικά εφέτος είναι αφιερωμένο και στο έργο της Θεραπευτικής Κοινότητας “Ιθάκη”, σε μια προσπάθεια προβολής του έργου του Κ.Ε.Θ.Ε.Α.                                                                
Στο φετινό Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν χορωδίες από Ρωσία, Βουλγαρία,  Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία, Τουρκία καθώς και Ελληνικές χορωδίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι Σχολές Χορού Vista. 
Η είσοδος για τις Συναυλίες του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με ώρα έναρξης 20.00 ακριβώς.                                                                   
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.                                                                             

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως