πινακες ζωγραφικης

6th Art-Thessaloniki International Fair

Εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Η 6th Art-Thessaloniki International Fair θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ HELEXPO (περίπτερα 10-9-8) από 3 έως 6 Νοεμβρίου 2022.

Tιμώμενος καλλιτέχνης αυτή τη χρονιά είναι ο Γιώργος Ζογγολόπουλος.

Ο Ζογγολόπουλος γεννήθηκε στις 01 Μαρτίου του1993, στην Αθήνα και αργότερα σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, φοιτώντας στο εργαστήριο γλυπτικής του Θ. Θωμόπουλου.

Από την δεκαετία του 50′ και έπειτα το έργο του Ζογγολόπουλου αρχίζει να γίνεται αφαιρετικό με έντονα τα στοιχεία του κενού και του πλήρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνης της εποχής είναι το γλυπτό του με τίτλο “Χορός του Ζαλόγγου”, όπου κηρύχθηκε Μνημείο της Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας. Το μνημείο αυτό, έχει έντονα αφαιρετικά στοιχεία και είναι χαρακτηριστικό δείγμα της περιόδου του Μοντερνισμού.

Ωστόσο το γλυπτό του με την μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα, είναι οι “Ομπρέλες”, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1993 στην Μπιενάλε της Βενετίας. Έκτοτε, ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει κι άλλες εκδοχές του γλυπτού, που κοσμούν δημόσιους χώρους.

Η παρουσίαση του έργου του Ζογγολόπουλου, γίνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γ.Ζογγολόπουλος και την επιμέλεια έχει η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Κοσκινά. Θα παρουσιαστούν, μαζί με τα πιο αξιόλογα γλυπτά έργα του καλλιτέχνη, για πρώτη φορά και μια σειρά ζωγραφικών έργων του καταξιωμένου καλλιτέχνη.

► Info

6th Art-Thessaloniki International Fair
3-6.11.2022
Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Tif Helexpo

Ωράριο κοινού:
Πέμπτη 16:00 – 22:00
Παρασκευή 14:00 – 21:00
Σάββατο & Κυριακή 11:00 – 21:00

Ημερήσια Εισιτήρια:
Ενήλικες 7€
Παιδιά / Φοιτητές 3€

Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος οι «Ομπρέλες» και το «Cor-ten»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως