Αιμοδοσία

8 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Ο εθελοντισμός για την αιμοδοσία είναι κίνηση ζωής!

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου και για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας), η ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ και ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας διοργανώνουν την καθιερωμένη ενημερωτική εκδήλωση αλλά και αιμοδοσία στο πιο ενδιαφέρον αρχαιολογικό κομμάτι της πόλης μας, την Καμάρα.

Πρόγραμμα

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει Αιμοδοσία στο κινητό συνεργείο του Κέντρου Αίματος του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (σταθμευμένο στον πεζόδρομο της Καμάρας), ενημέρωση στο stand των 2 συλλόγων για τις ανάγκες της εθελοντικής αιμοδοσίας με παράλληλες εγγραφές νέων εθελοντών (μόνο για την κάλυψη των αναγκών μετάγγισης των ατόμων με τη νόσο αναζητούνται ετήσια 100000 μονάδες αίματος) και ταυτόχρονα σε ξεχωριστό χώρο ενημέρωση για την πρόληψη της Μεσογειακή και της Δρεπανοκυτταρικής νόσου (με δειγματοληψία) από τη Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του ΓΝΘ Ιπποκράτειο.

Η θέση επιλέχθηκε καθώς η περιοχή βρίθει νεολαίας αλλά και ταυτόχρονα είναι η καρδιά της ρωμαϊκής πόλης, στην προσπάθεια των δύο συλλόγων να ευαισθητοποιήσουν νέους αιμοδότες αλλά και να ενημερώσουν με τη βοήθεια υπεύθυνων ιατρών για την πρόληψη της κληρονομικής αυτής νόσου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ στο πέρασμα των 26 χρόνων παρουσίας στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, κατάφερε να συνεισφέρει με τις δράσεις της στην προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας αλλά και να στηρίξει τα άτομα με Θαλασσαιμία στις ανάγκες τους σε αίμα αλλά και κοινωνικά.

Την τελευταία δεκαετία η ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ «δώρισε» 35000 μονάδες αίματος για τις ανάγκες της Μεσογειακής Αναιμίας και συνολικά πάνω από 100000 μονάδες από το 1997 μέχρι τα τέλη του 2022.

Η Θαλασσαιμία είναι μια κληρονομική αιμολυτική νόσος που αριθμεί περίπου 2500 άτομα στη πατρίδα μας. Η κλασσική θεραπεία της νόσου περιλαμβάνει υποχρεωτικά ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ 2 φορές τον μήνα σε κάθε πάσχοντα. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ένα 8% του πληθυσμού είναι φορέας Θαλασσαιμίας.

Πηγή Ζωής Αφίσα

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως