800 αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

800 αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Οι αιτήσεις είναι σαφώς περισσότερες από τις δυνατότητες του παντοπωλείου, που μπορεί να εξυπηρετήσει συνολικά 200 οικογένειες ανά εξάμηνο.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, εξ αυτών των 800 αιτήσεων οι περίπου 160 υποβλήθηκαν από μοναχικούς ανθρώπους, κυρίως μεγάλης ηλικίας, και οι 140 αντιστοιχούν σε οικογένειες που έχουν τέσσερα παιδιά και πάνω, τα οποία δεν εργάζονται (είτε είναι ανήλικα, είτε άνεργα, είτε φοιτητές).
 
«Η δυνατότητα του παντοπωλείου ανέρχεται σε 200 οικογένειες ανά εξάμηνο. Ωστόσο, όπως δείχνει και ο αριθμός των αιτήσεων, οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Για το λόγο αυτόν, και ακριβώς επειδή θέλουμε να καλύψουμε όσο μπορούμε τις ανάγκες αυτές, ενισχύουμε τα άτομα που μένουν εκτός παντοπωλείου είτε κάποιες φορές με την παροχή τροφίμων μέσω της δημοτικής τράπεζας τροφίμων και ρούχων, είτε εντάσσοντάς τα στην παροχή συσσιτίου από το δήμο», τονίζει η κ. Γούλα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου λειτουργεί στην οδό Μοναστηρίου 124 και παρέχει είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. Οι οικογένειες και τα μεμονωμένα άτομα που παίρνουν τρόφιμα από το παντοπωλείο, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2010, επιλέγονται από κοινωνικούς λειτουργούς με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και εναλλάσσονται κάθε εξάμηνο.

«Το συγκεκριμένο εγχείρημα του δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ παράλληλα αποτελεί μια προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους», προσθέτει η αντιδήμαρχος. Ο δήμος παρέχει καθημερινά 350 μερίδες φαγητού στο συσσίτιο που βρίσκεται στην οδό Αμύντα 11 στο κέντρο της πόλης, ενώ την Κυριακή, σε συνεργασία με το ΑΠΘ, παρέχει 300 μερίδες φαγητού στη φοιτητική λέσχη.

«Παράλληλα, ήδη διερευνούμε, με βάση τις ανάγκες, τη διαδικασία παροχής συσσιτίων εξειδικευμένα στην Δ’ και την Ε΄ δημοτική κοινότητα», προσθέτει η κ. Γούλα. Την ίδια ώρα, 58 άτομα εξυπηρετούνται στην Τριανδρία, όπου έλειπε μία τέτοια δομή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκης Φιλέματα», στο οποίο 30 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης παρέχουν μερίδες για τους άπορους. «Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά στην Τριανδρία.


Θέλαμε να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν. Πρόθεσή μας είναι να διευρυνθεί και σε άλλες κοινότητες», τονίζει η κ. Γούλα.

Πηγή Αγγελιοφόρος

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως