800 ετών ινδιάνικη κουβέρτα ανακάλυψαν επιστήμονες

800 ετών ινδιάνικη κουβέρτα ανακάλυψαν επιστήμονες

Η κουβέρτα ήταν φτιαγμένη από πούπουλα γαλοπούλας

Από ότι δείχνει η πρόσφατη ανακάλυψη αρχαιολόγων, οι πρώτοι Αμερικάνοι πολίτες – δηλαδή οι Ινδιάνοι- δεν είχαν ως έθιμο να ψήνουν γαλοπούλες για την Ημέρα των Ευχαριστιών αλλά το αντίθετο μάλιστα.
 
Αρχαιολόγοι επιστήμονες εξέτασαν μία ινδιάνικη κουβέρτα της φυλής των Πουέμπλο, η οποία βρέθηκε  νοτιοανατολικά της Γιούτα και θεωρείται σπάνιο εύρημα, καθώς είναι ένα από τα λίγα στοιχεία που έχουν ανακαλυφθεί και που αφορούν την ιστορία μιας αρχαίας  ινδιάνικης φυλής.
 
Η κουβέρτα ήταν πλεγμένη  από μαλλί και φτερά γαλοπούλας, τα οποία μάλιστα ξεπερνούν σε αριθμό τις 11.000 χιλιάδες. Το εύρημα εκτείθεται πλέον στο Edge of the Cedars State Park Museum της πόλης Blanding στην πολιτεία της Γιούτα.
 
Να σημειωθεί ότι οι γαλοπούλες ήταν οικόσιτα ζώα στις φυλές των Ινδιάνων της Αμερικής, τα οποία μάλιστα δε τα σκότωναν για φαγητό, τουλάχιστον μέχρι το 1100, όταν παρατηρήθηκε μείωση του πληθυσμού των ελαφιών. 
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν  επίσης σκελετούς από γαλοπούλες θαμμένες με ιεροτελεστίες, γεγονός που δείχνει ότι τα συγκεκριμένα πτηνά κατείχαν ιδιαίτερη θέση στην ινδιάνικη κοινωνία της αρχαίας ινδιάνικης φυλής των Πουέμπλο.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως