‘‘Οι Ποδηλατόδρομοι Ανθίζουν Vol2’’

‘‘Οι Ποδηλατόδρομοι Ανθίζουν Vol2’’

Την Κυριακή 14-3 καταφέραμε και αποτρέψαμε τα αυτοκίνητα από τον ποδηλατόδρομο για μια ολόκληρη μέρα, τοποθετώντας απλά… άνθη….!
Στόχος μας ήταν να δώσουμε το μήνυμα στους Έλληνες οδηγούς ότι οι ποδηλατόδρομοι είναι για τα ποδήλατα.
Δημιουργήσαμε αυτοσχέδιες γλάστρες από μικρά πλαστικά μπουκαλάκια από νερό, κόβοντάς τα στην μέση τα τοποθετήσαμε ανάποδα στο μαύρο πλαστικό διαχωριστικό των ποδηλατοδρόμων. Μέσα στο κάθε ένα από αυτά βάλαμε από έναν πανσέ και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό…..
Οι παρευρισκόμενοι σχολίασαν θετικά την κίνηση, ενώ φίλοι της πρωτοβουλίας μας κατέφθαναν μέχρι το βράδυ, για να δουν το πρωτόγνωρο θέαμα με την λωρίδα για ποδήλατο οριοθετημένη από χρωματιστούς πανσέδες…
Επειδή μας άρεσε, επειδή το ήθελε ο κόσμος, επειδή το σεβάστηκαν οι οδηγοί, επειδή μας το ζητήσατε και επειδή το θέλουμε, θα ξαναγίνει.
Το νέο μας ραντεβού στην είσοδο του λιμανιού το Σάββατο του Λαζάρου 27-3, στις 15:30, για να τοποθετήσουμε άνθη στην οδό Κουντουριώτη, εκεί που παρατηρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα παρκαρισμένα Ι.Χ και ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.
Ελάτε να μας βοηθήσετε για να δώσουμε παλμό στην εκδήλωση.
Θα συμμετάσχει μαζί μας και ο Ερυθρός Σταυρός, και τα λουλούδια που θα τοποθετηθούν αποτελούν μια ευγενική χορηγία της Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πάρτε μικρά πλαστικά μπουκάλια από νερό (άδεια) τα οποία θα αποτελέσουν και τις αυτοσχέδιες γλάστρες. Χρωματίστε τα από το σπίτι με μηνύματα ή παραστάσεις και ελάτε να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή σε όλους.
Θα είναι ώρα αιχμής και η μαζικότητα μας είναι αναγκαία..


Η άνοιξη του ποδηλάτου είναι εδώ..

Πρωτοβουλία για τη Διάδοση του Ποδηλάτου ως Εναλλακτικού Μέσου Αστικής Μετακίνησης www.BikeRespect.gr

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε