{ Εκδηλώσεις }

8η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

8η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίαςhttps://www.youtube.com/channel/UCrIGiF4XTwbUIRWFyBcyUVg

H 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος ERASMUS+ YOUTH SLYMS (Κοινωνικοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα).

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας, σας προσκαλούν να συμμετέχετε στην 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος ERASMUS+ YOUTH SLYMS (Κοινωνικοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα).

Οι Γιορτές Πολυγλωσσίας 2020 διευρύνοντας τους ορίζοντες ανθεκτικότητας των πόλεων μέσα από δράσεις πολιτισμικής καινοτομίας και επικοινωνίας, ενημερώνουν ότι η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία προγραμματίζεται για όλo το έτος 2020 με ψηφιακά συναπαντήματα, θα πλαισιώσει την εκπαίδευση, την τέχνη και την επιστήμη μέσω της ζωντανής ροής των καναλιών της, των τηλεσυναντήσεων και των ραδιοφωνικών εκπομπών.

Ειδικότερα, η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας προγραμματίζει ψηφιακά την επαφή της με τις αλλόγλωσσες κοινότητες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους θεσμούς και τους πολίτες, επιδιώκοντας να αποτελεί όχι μόνον πόλο έλξης όλων των πολιτών, αλλά κι ένα εργαστήριο συνύπαρξης κι έναν χώρο γέννησης ακόμη περισσότερων συνεργειών.

 Στο παραπάνω πλαίσιο, οι διαδικτυακές δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τους Φορείς, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τους πολίτες που δήλωσαν ή που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για όλο το 2020. Το πρόγραμμα παραμένει ανοικτό και θα εμπλουτίζεται έως το μήνα Δεκέμβριο του 2021.

Στις ψηφιακές δράσεις περιλαμβάνονται:

Νοέμβριος 2020

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020     Ώρα: 18:00 διάρκεια 1 ώρα

Αναπλ. Καθηγητής Γιάννης Πεχτελίδης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – SLYMS Erasmus+ YOUTH
Τίτλος Δράσης: Για μία Εκπαίδευση των Κοινών εντός και πέρα των «Τειχών»
Υπεύθυνος: Γιάννης Πεχτελίδης

Παρουσίαση βιβλίου και Συζήτηση για τα κοινά. Συμμετέχουν Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής φιλοσοφίας, Α.Π.Θ., Δομινίκη Βαγιάτη, Παιδαγωγός, Αλέκος Πανταζής, Υποψ. διδάκτορας, TalTech, Estonia. Στέλιος Πανταζίδης, Υποψ. διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Παιδαγωγική Ομάδα Μικρού Δέντρου.
Για εγγραφή στην εκδήλωση, πατήστε εδώ: https://forms.gle/nSDcdsBTpnVBuAoh7
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, πατήστε εδώ: https://authgr.zoom.us/j/93114573567?pwd=M2V4V3A4T0syQ1NjY1FHWmVUMEtFZz09

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020   Ώρα: 19:00 διάρκεια 2 ώρες και μισή

Πολιτιστικός – Πνευματικός Σύλλογος “ΚΟΡΑΗΣ”

Τίτλος Δράσης: Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ αφιερωμένο στην Ειρήνη, Μέρος Α'
Υπεύθυνος: Στράτος Τσίχλας
Μουσική Εκδήλωση
Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ, μετά τη επιτυχή διοργάνωση 10 Φεστιβάλς, διοργανώνει το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 19.00, στο πλαίσιο της  8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παγκόσμιο Ψηφιακό Φεστιβάλ Χορωδιών. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότερες από 50 χορωδίες από 30 χώρες και των 5 ηπείρων. Θα ακουστούν όλα τα είδη μουσικής.
Για εγγραφή στην εκδήλωση, πατήστε εδώ: https://forms.gle/YjbKoGDvfY3uhCUKA

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020    Ώρα: 19:00 διάρκεια 2 ώρες και μισή

Πολιτιστικός – Πνευματικός Σύλλογος “ΚΟΡΑΗΣ”

Τίτλος Δράσης: Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ αφιερωμένο στην Ειρήνη Μέρος Β'
Υπεύθυνος: Στράτος Τσίχλας
Μουσική Εκδήλωση
Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ μετά τη επιτυχή διοργάνωση 10 Φεστιβάλ, διοργανώνει το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 19.00, στο πλαίσιο της  8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παγκόσμιο Ψηφιακό Φεστιβάλ Χορωδιών. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότερες από 50 χορωδίες από 30 χώρες και των 5 ηπείρων. Θα ακουστούν όλα τα είδη μουσικής.
Για εγγραφή στην εκδήλωση, πατήστε εδώ: https://forms.gle/YjbKoGDvfY3uhCUKA

10' Συνάντηση με τις Γλώσσες και τους Πολιτισμούς στη σημερινή Θεσσαλονίκη
Κανάλι Youtube των Γιορτών Πολυγλωσσίας
Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και θα κάνουν εγγραφή θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν σε live streaming από το Κανάλι των Γιορτών Πολυγλωσσίας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrIGiF4XTwbUIRWFyBcyUVg

Οι υπεύθυνοι δράσεων με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων θα αναρτήσουν εκπαιδευτικό υλικό στο αποθετήριο Παιδαγωγικού Υλικού της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας στο Κανάλι των Γιορτών στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrIGiF4XTwbUIRWFyBcyUVg

Τις ραδιοφωνικές εκπομπές των Γιορτών Πολυγλωσσίας, ακούτε στο: https://starclassic.gr/  και https://www.youtube.com/playlist?list=PLUzslO3o8LSog4FX8tq1V46Zi1wYlWG3W

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ