Site icon Cityportal.gr

90s Golden Clubbing Society, μια ομάδα στο fb που συσπείρωσε τους clubbers της εποχής

90s Golden Clubbing Society, μια ομάδα στο fb που συσπείρωσε τους clubbers της εποχής

90s Golden Clubbing Society, μία ομάδα στο facebook που συσπείρωσε τους clubbers που βίωσαν στη Θεσσαλονίκη μια σπουδαία εποχή για τη νυχτερινή διασκέδαση, αυτή των 90ς όπου μεσουράνησε η techno, η trance, η acid, η vocal house. Ξεχωριστά μουσικά ρεύματα που υποστηρίζονταν και από ανάλογες ενδυματολογικές τάσεις.

Το 90s Golden Clubbing Society είναι ένα ελληνικό Fb Group/Page που κατάφερε να μας εντυπωσιάσει λόγω της μαζικής επιρροής και συγκέντρωσης μελών σε χρόνο ρεκόρ. Δημιουργήθηκε μόλις το Μάιο του 2020 και σήμερα έχει ξεπεράσει τα 13.630 μέλη.

Η όλη επιτυχία έχει να κάνει με την συναισθηματική αξία της εποχής από τους ανθρώπους που την έζησαν και ενεργοποιήθηκε μέσω των δημιουργών της ομάδας.  
Μια δεκαετία που δύσκολα ξεχνιέται, μέχρι που βρέθηκε ο σωστός χώρος να αποτυπωθεί ξανά, αυτή την φορά με ψηφιακό τρόπο, ώστε να μείνει χαραγμένη στις μνήμες μας και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 
Ήδη διανύει 4 μήνες και σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι πίσω από το όλο εγχείρημα κατάφεραν να μας θυμίσουν top djs της εποχής μέσω live streams στα πιο ωραία σημεία της πόλης, να μας ταξιδέψουν με πτήσεις από drones, να αποτείσουν φόρο τιμής σε θρύλους των 90s, να ανακαλύψουν ξεχασμένες φωτογραφίες και στιγμές μεταξύ μας αλλά πιο σημαντικό να ενώσουν ανθρώπους που ο χρόνος εκ των πραγμάτων χώρισε.

Θαμώνες και εργαζόμενοι, ανέτρεξαν στα προσωπικά τους αρχεία και κοινοποίησαν στη σελίδα τη δική τους 90s memorabilia. Posters, flyers, φωτογραφίες, έγιναν ψηφιακά και «συγκίνησαν» με τις αναμνήσεις που προκάλεσαν στα μέλη της ομάδαςς που παράλληλα ποστάρουν τα αγαπημένα τους club hits.

Hits που επέλεγαν οι Mike Verros, Lori, Tryfon, DJ Babee, Peter Dub, DJ Valavanis, Little Johnny, Chris Tek, DJ Dimitri και πολλοί άλλοι DJs  που ξεσήκωναν τον κόσμο με τις επιλογές τους και γέμιζαν τα dancefloors των  θρυλικών clubs εκείνης της δεκαετίας, όπως τα Troll, Coco’s, Acropol, Splendid, Traffic, Housemobil, Μπουντρούμ, Ad Fab, Insomnia,   Kinky Bambolina, Unity, Maze, Spxemobile, Xpose, Funky Mobile, αλλά και τα στέκια από τ απογευματινά parties, όπως Soda, Paralia, Akri, Isalos, κ.α.

Το όλο team είναι αποφασισμένο στη συνέχεια να δώσει περισσότερα στο φανατικό κοινό που έχει ήδη αποκτήσει και να φέρει εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Ήδη μέσω του πρότζεκτ  #synTHESSize ενεργοποιεί ένα πολύπλευρο καλλιτεχνικό εγχείρημα που στοχεύει στον πολιτισμό και την προβολή της πόλης.
Ας μην αποκαλύψουμε περισσότερα και ας περιμένουμε τους ίδιους να μας τα ανακοινώσουν όταν έρθει η στιγμή.  

Τελικά το 90s Golden Clubbing Society είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό group στο Facebook… είναι ένας ψηφιακός πολυχώρος όπως δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι στιγμής.

fb page : https://www.facebook.com/90sgoldenclubbingsociety/
fb group : https://www.facebook.com/groups/286132102399734/

 

 

Exit mobile version